Het is nog vroeg in de competitie maar FC Westland beschouwde de wedstrijd tegen het versterkte Watergras als een topper. Na een slecht begin waarin de Westlandse ploeg tegen een 0-3 achterstand aan keek vocht het zich terug in de wedstrijd maar kon uiteindelijk een 4-5 nederlaag niet voorkomen.

De ploeg uit Gouda, enige jaren geleden nog uitkomend in de Eredivisie, is dit seizoen danig versterkt. Het zag enkele spelers terug keren en Watergras kan dan ook een belangrijkere rol gaan spelen in de Topklasse dit seizoen t.o.v. vorig seizoen toen het in de onderste regionen eindigde. Na de snelle 0-3 achterstand waren het Othman el Hammouchi en Redouan Zayzaoui die kort voor en na rust FC Westland terug in de wedstrijd brachten. Na de 2-4 was het Othman el Hammouchi die middels een strafschop met 3-4 de aansluitingstreffer scoorde. Wederom slecht verdedigen zorgde dat keeper Barry Botman 3 min. Voor tijd voor de 5e maal de gang naar het net diende te maken. Yassine Irzi scoorde in de slotminuut nog de 4-5, maar de gelijkmaker bleef in de toegevoegde tijd uit.

Trainer coach James Dhanai baalde van het nipte verlies maar zag ook dat Watergras als team de taken net even beter uitvoerde als FC Westland. Maandag 21 september wacht FCW weer een zware opgave wanneer het naar ASW moet. De ploeg uit Waddinxveen wordt ook gezien als een van de titelfavorieten.

FC Westland treft daarna op  vrijdag 2 oktober in eigen huis weer een van de betere ploegen.  Om 21:15 uur wordt er dan afgetrapt tegen TPP/Feyenoord 2 in de Verburchhal. De ploeg uit Rotterdam eindigde vorig seizoen ook in de top 4.