Na het nipte 5-6 verlies in de landelijke bekerwedstrijd vorige week tegen 1e divisionist CFM bleef FC Westland in de 1e competitiewedstrijd wel aan de goede kant van de score. Op de Erasmus universiteit verdubbelde FCW de 1-2 ruststand. De Westlandse ploeg speelde niet goed maar wist wel een terechte 2-4 zege binnen te halen.

FC Westland startte voortvarend door een vroeg doelpunt van Kamal Amheye maar had moeite met de stugge Rotterdamse verdediging en als het er dan doorheen kwam ontbeerde het net het geluk in de afwerking. Na de gelijkmaker van RS was het een Rotterdamse verdediger die zijn eigen sluispost kansloos liet voor de 1-2. Na rust scoorde FC Westland wel 2 mooie treffers. Eerst was het Kamal Amheye die van afstand voor de 1-3 zorgde en voorzitter Morad Naimi, bezig aan zijn 2e jeugd, was attent bij de 2e paal na een ingestudeerde hoekschop. In de slotfase moest keeper Wojtek Barlik nog een tegentreffer toestaan maar de 3 punten gingen terecht naar de Westlandse ploeg.

Op de foto voorzitter Morad Naimi

FC Westland treft a.s. vrijdag 18 september in eigen huis de koploper.  Om 21:15 uur wordt er dan afgetrapt tegen Watergras in de Verburchhal. De ploeg uit Gouda won in de seizoen opening met 10-1 van sv Zuid West DH.