In sporthal Verburch wist topklasser FC Westland niet te stunten tegen 1e divisionist CFM Transito. Na 3-3 bij rust won de ploeg uit Werkendam met 5-6.

FC Westland begon door blessures met een krappe selectie aan de wedstrijd en al vroeg in de wedstrijd viel Brahim Karoumi uit. Een tegenvaller, zeker omdat iedereen hard nodig was in de strijd. Zaalvoetbal op niveau vergt veel kracht zeker met de UEFA regels die op dit niveau gehanteerd worden, dit in tegenstelling tot de districtsregels welke FC Westland gewoon is. CFM transito ging hier beter mee om en FC Westland verleidde zich tot teveel commentaar op het leidende trio wat zich, naarmate de wedstrijd vorderde, niet in Westlands voordeel werkte. FC Westland kreeg teveel vrije schoppen tegen en tot slot ook 2 tien meter trappen. De 1e werd nog knap gestopt door keeper Barry Botman, maar op de 2e moest hij ook het antwoord schuldig blijven en zo werd de 5-6 de winnende.

Het zag er nog zo goed uit. Binnen 1 min. Bracht Kamal Amheye de Westlandse ploeg al op voorsprong, maar daarna scoorde CFM 3 maal waarbij Mounir Faloun op ongelukkige wijze ook aan meewerkte door eigen keeper Wojtek Barlik (hij keepte de 1e helft) te passeren. Amheye scoorde wel weer snel de 2-3 en wist zo FC Westland terug in de wedstrijd te brengen. Op slag van rust scoorde Redouan Zayzaoui de 3-3. Zayzaoui scoorde na 5 min. In de 2e helft ook de 4-4. Waarna Mounir Faloun kort daarna FC Westland op 5-4 bracht. De Westlandse ploeg kwam er daarna moeizaam uit,  teveel spelers ergerden zich aan het arbitrale trio en de druk van CFM nam toe. De twee Werkendamse treffers kwamen dan ook niet uit de lucht vallen. James Dhanai was in de slotfase nog het dichts bij de gelijkmaker maar de Werkendamse sluitpost lag in de goede hoek.

Voor FC Westland rest nu de strijd in de Topklasse waarin het vrijdag 11 september opent met een uitbeurt bij Rotterdamse Studenten. Op 18 september staat de 1e thuiswedstrijd op het programma. Om 21:15 uur wordt er dan afgetrapt tegen Watergras in de Verburchhal.