FC Westland 4 – Westlandia 2 (beker): 8-4

Vandaag mochten wij eindelijk weer voor het echie aan treden en wel tegen Westlandia 2 voor de beker. Ook vorig jaar bekerde wij tegen dit team en in de competitie komen wij hen ook nog tegen. Een bekende tegenstander dus.

Het idee van Westlandia was compact staan, lang geen doelpunt tegen krijgen en er dan uitcounteren. Dit plan kon na twee minuten al in de prullenbak want Jim scoorde in deze minuten twee keer in zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. FCW was daarna de bovenliggende partij en kreeg nog diverse kansen. Met name Wesley kon de keeper telkens net niet verschalken. In de 11e minuut kwam dan toch de 3-0 op het scorebord door een mooie aanval tussen Jim en Jan die de laatste afrondde. Daarna schoot FCW vier keer op de paal en moest Dave enkele keren reddend optreden. Het duurde tot de 17e minuut tot er weer gescoorde werd, Westlandia dat wat terug: uit een frommelgoal scoorde zij 3-1. Een minuut later kon Pieter (die zelden scoort) in de 1e wedstrijd al zijn 1e goal maken, maar hij schoot oog in oog met de keeper naast. Een minuut later zorgde een vlammend schot van Wesley wel voor 4-1. In de laatste twee minuten scoorde Sander en Jim nog waardoor de ruststand op 6-1 werd bepaald.

De tweede helft dacht FCW er een beetje te makkelijk over. Het begon nog scherp door wederom in de 1e twee minuten tweemaal te scoren. Barry met een frommelgoal en een Jim met een individuele actie zorgde voor de 8-1. Daarna liet FCW4 achterin te veel ruimte en voorin werd er te weinig samengespeeld. Er werd dan ook niet meer gescoord. Westlandia wist nog wel drie keer het net te vinden zodat de eindstand werd bepaald op 8-4. Het was aan Dave te danken dat het hierbij bleef als kreeg FCW4 ook nog aardig wat kansen die niet werden benut.

De 1e wedstrijd zit er weer op, weer een stap dichterbij de finale Voor de FCW4 scoorden Jim 4 x en Barry, Sander, Wesley en Jan 1x.