In sporthal Verburch verraste topklasser FC Westland door de nieuwe Eredivionist zvv Den Haag met flinke cijfers te kloppen. zvv Den Haag miste wel een aantal basisspelers zoals de gebroeders Hamza en Karam Boukhari, die deze zomer overkwamen van FC Westland. Aan FC Westland zijde was nieuwkomer Kamal Amheye de grote man door 6 keer te scoren en zo had hij dus een belangrijk aandeel in de 7-3 zege.

Normaal gesproken wordt er in de eredivisie twintig minuten zuivere speeltijd gespeeld, maar in de Topklasse is dat niet het geval. Beide ploegen hadden zodoende besloten de wedstrijd niet tweemaal 25 minuten te spelen, maar tweemaal dertig minuten te spelen. Scheidsrechter Herman Slootweg, gestopt met de technische zaken scheidsrechters bij de KNVB, vond dat wel een prima idee.

Direct na de aftrap maakte zvv Den Haag, de ploeg van coach Yuri van der Smitte, meteen een persoonlijke fout en wist Kamal Amheye van de thuisploeg ervan te profiteren en doelman Radu Iordache binnen één minuut spelen al kansloos te laten: 1–0. Zvv Den Haag was nog niet wakker van het openingsdoelpunt van Amheye, want de score werd in de derde minuut alweer verdubbeld door wederom Amheye:2-0.

Na een enkele kansjes van onder meer Brahim Karoumi, Mounir Faloun (FC Westland) en Bill Orifa Oswaha, Mo Ouarraki (zvv Den Haag) die geen treffers opleverden, liep FC Westland daarna toch weg naar 3-0. Bij een snelle aanval van Westlandse moest doelman Radu Iordache zijn doel verkleinen, maar aan de andere kant tikte Kamal Amheye voor een zuivere hattrick zijn derde doelpunt binnen: 3-0. Lang werd er daarna niet gescoord, maar in de 24e minuut wist de 37-jarige Morad Naimi, preses van FCW, met een draai om zijn as schitterend de 4-0 op het bord te brengen. Vlak daarna beantwoordde zvv Den Haag-verdediger Morad Chalhi vanaf de linkerkant door de 4-1 voor zijn rekening te nemen. Twee minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Slootweg maakte FC Westland haar zesde fout, waardoor de leidsman niets anders kon doen dan een tienmeter-strafschop te geven aan zvv Den Haag. Die werd overigens gemist werd door Mo Laari daar keeper Wojtek Barlik de goede hoek koos.

  

Na de ‘wisseling’ van helft (ze bleven in verband met de coronaregels aan dezelfde kant spelen) was Kamal Amheye wederom de grote man bij de equipe van coach James Dhanai. Al na twee minuten spelen scoorde hij het vijfde doelpunt voor de in het rood geklede ploeg van FC Westland: 5-1. Nog geen vijf minuten later kreeg de thuisploeg een strafschop van arbiter Slootweg. Vanaf de zes meterlijn prikte Kamal Amheye met een droge knal zijn vijfde treffer binnen en maakte daarmee voor FC Westland het halve dozijn vol: 6–1.

Foto’s Alex Pronk – Haaglandenvoetbal.nl

Na dat doelpunt opende Mo Laari met een lange bal op Anouar Attal Haoui, die op zijn beurt fraai doelman Barry Botman het nakijken gaf: 6-2. Zvv Den Haag leek even sterker te worden, maar verder dan een bal op de paal kwam de Haagse ploeg niet. De derde treffer kwam er toch, op aangeven van Bill Orifa Oswaha scoorde Anouar Attal Haoui in de 58e minuut de 6-3. Vlak voor het eindsignaal schoot Yassin Irzi namens FC Westland nog op de paal, maar maakte topscorer Kamal Amheye het karwei toch af voor zijn ploeg en bepaalde de eindstand op 7-3.

Een goede generale voor FC Westland voor de landelijke bekerwedstrijd welke het vrijdag 4 september speelt. Dan trapt het in de Verburchhal af om 20:45 uur tegen CFM/Transito. De ploeg uit Werkendam komt uit in de 1e divisie. 1 klasse hoger dan FC Westland, maar ook weer 1 klasse lager dan ZVV Den Haag. De wedstrijd wordt gespeeld onder internationale UEFA regels en staat onder leiding van 3 scheidsrechters. Een mooie gelegenheid om van topzaalvoetbal te genieten doet zich dus a.s. vrijdag 4 september in Poeldijk voor. De toegang is gratis !