De teams van FC Westland zijn sinds de versoepeling van de maatregelen op 1 juli al weer regelmatig aan het zaalvoetballen. Komend seizoen gaat de club met 6 heren- en 4 damesteams deelnemen aan de KNVB zaalvoetbalcompetitie.

Ook de selectieteams, onder leiding van de nieuwe trainer/coach James Dhanai hebben er al weer een aantal oefenwedstrijden opzitten ter voorbereiding op de nieuwe competitie waar het 1e team in de Topklasse uitkomt. Het 2e team gaat, 1 niveau lager als het 1e team, in de Hoofdklasse uitkomen.

Het 1e team zag 4 spelers  vertrekken naar ZVV Den Haag alwaar zij in de Eredivisie zaalvoetbal uit gaan komen. James Dhanai verwelkomde echter weer enkele nieuwe speler waarmee hij een gooi wil doen naar promotie naar de 1e divisie. Deze promotie werd maar net aan misgelopen afgelopen seizoen. Enkele wedstrijden voor het slot van de competitie werd deze door de Corona maatregelen stil gelegd. FC Westland was op dat moment lijstaanvoerder in de Topklasse en moest nog 2 wedstrijden spelen tegen de laagst geklasseerde teams van de Topklasse. Concurrent OACN Boys had 1 punt minder met 1 wedstrijd minder gespeeld. Zij moesten echter nog 3 wedstrijden tegen ploegen uit de top 5 spelen. Grote kans dus op puntverlies voor de ploeg uit Spijkenisse. Helaas kon de competitie niet meer uitgespeeld worden en ging de vrije plaats in de 1e divisie naar OACN Boys daar zij een hoger gemiddeld puntenaantal hadden.

FC Westland moet dus opnieuw beginnen met in ieder geval een basis welke verder onveranderd is gebleven. Er werd geoefend tegen Boshuizen (4-3 winst) OACN Boys (2-0 verlies) en afgelopen vrijdagavond was HMC de tegenstander. In een gelijk opgaande felle pot liep FC Westland in de slotfase uit van 3-3 naar 5-3. Voorzitter Morad Naimi, normaliter uitkomend in het 2e, gaf zijn visitekaartje af en scoorde 3 maal. Farid el Hammouchi en Kamal Amheye scoorden beiden 1 maal. Morad Naimi speelde vrijdagavond in de spits op de plek van de van TPP gekomen, en momenteel vakantie vierende, Joran Maliepaard. Ook het 2e team kwam vrijdagavond in aktie. In een zeer doelpuntrijke wedstrijd werd Spartaan ’20 verslagen met 9-8.

FC Westland is dus vol in de voorbereiding voor de 1e officiële bekerwedstrijd van het seizoen. Op vrijdag 4 sept. Trapt het om 20:30 uur in de Verburchhal af in de strijd om de landelijke beker. 1e divisionist CFM/Transito 1 is dan de tegenstander. 1 week later start het de competitie op bezoek bij Rotterdamse Studenten.