De zaalvoetballers van FC Westland verloren in eigen huis met 1-5 van de nummer 4, ASW. Bij winst op de ploeg uit Waddinxveen had FCW de kop weer kunnen heroveren door het puntverlies van koploper TPP/Feyenoord. De Rotterdammers kwamen op bezoek bij Zvv Den Haag niet verder dan 4-4. Door deze uitslagen kwamen ook ASW en OACN Boys weer bij en ligt de strijd bovenin de Topklasse weer helemaal open. Zeker ook omdat FC Westland komende vrijdag op bezoek gaat bij OACN Boys.

Foto Ruud Vermeer fotografie

Coach Naim el Yousfi nam na de verloren wedstrijd bij TPP/Feyenoord vorige week afscheid van de gebroeders Boukhari en ververste zijn team. Dat zorgde toch nog voor wat onwennigheid en zeker tegen een gedegen ploeg als ASW kan het dan moeilijk worden. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en door goed keeperswerk van beide doelmannen stond er halverwege pas een 1-1 tussenstand op het scorebord. Keeper Barry Botman stond diverse malen ASW succes in de weg alvorens zij in de 10e min op 0-1 voorsprong kwamen. Kort voor rust maakte Anouar Attal Haoui de gelijkmaker nadat FCW eindelijk een gaatje had gevonden in de hechte ASW defensie. Na de pauze ging het al snel mis voor de Westlandse ploeg. Een intrap werd slecht genomen en ASW kon naar de 1-2 counteren. FC Westland mocht hierna het spel maken en de Waddinxveense ploeg loerde op de counter. Toen ASW 8 min. Voor tijd, na weer een grote fout in de opbouw, de 1-3 maakte werd het heel moeilijk en binnen 1 min. Werd het ook nog 1-4. De 1-5 in de slotminuut was onnodig en zorgde voor grote teleurstelling in het Westlandse kamp.