De zaalvoetballers van FC Westland verloren met 7-5 op bezoek bij naaste achtervolger TPP/Feyenoord 2 en verloren zo virtueel de koppositie. De Rotterdammers moeten nog inhalen tegen hekkensluiter HBSS en zouden met winst met 1 punt voorsprong de koppositie in de Topklasse overnemen van de Westlanders. TPP nam met deze zege revanche voor het 5-4 verlies eerder dit seizoen in Poeldijk.

Coach Naim el Yousfi zag de voorbereiding in het water vallen daar de meeste spelers te laat arriveerden in het Topsportcentrum in Rotterdam. Verkeersproblemen op de ring van de Maasstad waren hier mede debet aan. FC Westland nam de 1e helft een 0-1 voorsprong, keek daarna tegen een 3-1 achterstand aan maar kwam voor rust toch nog weer op gelijke hoogte. (3-3) Na de rust kende de Westlandse ploeg een hele zwakke periode en liepen de Rotterdammers uit naar 6-3. Dit was de genadeklap want FCW wist niet meer echt dichterbij te komen. FC Westland wist de nodige kansen te creëren, maar zag de TPP keeper in grootse vorm. Achterin was het zelf weer te slordig in de omschakeling waardoor er teveel doelpunten eigenlijk wel weer weggegeven werden. Een probleem wat eigenlijk al het hele seizoen speelt, maar vooral tegen de topploegen tot puntverlies kan leiden. Zeker met het programma voor de komende weken moet hier een oplossing voor gevonden worden. Karam Boukhari scoorde 4 maal. Brahim Karoumi maakte met 1 treffer de 5 vol.

FC Westland speelt a.s. vrijdag 14 februari weer een zware wedstrijd. De nummer 4, ASW uit Waddinxveen komt dan op bezoek. Om 21:15 uur wordt er afgetrapt in de Verburchhal in Poeldijk.