Vandaag in Poeldijk een bijzondere wedstrijd tussen FC Westland 6 en 7. Bij FC Westland 7 ontbraken Dave en Assaf. Wojciech van het 8e was bereid gevonden de plaats in de goal in te nemen en Ivo maakte zijn debuut.

FCW 7 was de bovenliggende partij, maar in het begin van de wedstrijd werden weinig kansen gecreëerd. Het duurde tot de 8e minuut tot Wesley de uitstekende keeper van FCW 6 testte. Daarna moest deze keeper nog meerder keren in actie komen na goede schoten van FCW 7. Enige wapenfeit van FCW 6 was een bal die Ivo over zijn eigen doel schoot. In de 12e minuut leek Sander te scoren maar via de binnenkant van de paal ging de bal het veld weer in. In de 15e minuut dan toch de 0-1. Een zacht schot van Roy werd door de keeper verkeerd ingeschat en verdween onder hem in de goal: 0-1. Wojciech redde daarna twee keer knap op schoten van FCW 6, maar het was FCW 7 die de 0-2 aantekende. Wesley werd alleen op de keeper afgestuurd en faalde niet: 0-2. In de laatste minuut van de 1e helft leek Sander de 0-3 aan te tekenen, maar de scheidsrechter gaf dit keer geen voordeel zodat de ruststand op 0-2 werd bepaald.

De 2e helft kwam FCW 6 goed uit de startblokken, maar Wojciech hield FCW 7 in de wedstrijd met twee uitstekende reddingen. Barry stuitte daarna nog een keer op de keeper van FCW 6 alvorens hij op aangeven van Sander de 0-3 kon binnen tikken, Na twee goede reddingen van Wojciech legde Barry in de 38e minuut de bal breed op Wesley die onreglementair werd gestuit door de keeper. De toegekende penalty werd door Wesley snoeihard binnen geschoten: 0-4. Daarna wat kansen over en weer, met o.a. een snoeihard schot op de lat van FCW 6. In de 40e minuut kon FCW 6 dan toch tegen scoren: 1-4. Er was weer wat hoop bij FCW 6, maar in de 48e minuut kon Sander na een-twee met Barry beheerst binnen tikken: 1-5. Wocjiech moest daarna nog een paar keer reddend optreden. In de laatste minuut leek Pieter te scoren maar de paal stond in de weg. In diezelfde minuut was het dan toch raak Barry schoot met rechts binnen en bepaalde de eindstand op 1-6.

Voor FCW 7 scoorde Barry en Wesley tweemaal en Roy en Sander eenmaal. Volgende week mag FCW 7 deze lijn proberen voort te zetten in Poeldijk thuis tegen Honselersdijk.