De zaalvoetballers van FC Westland 1 kwamen in de thuiswedstrijd tegen HMC 1 niet verder dan een 6-6 eindstand, nadat het halverwege met 3-3 ook al in evenwicht was. De Haagse ploeg bezet een plek in de middenmoot maar voor koploper FC Westland is het een angstgegner. In de 1e competitiehelft was het de enige ploeg die wist te winnen van FCW. In Den Haag werd het destijds 7-4. Had coach Naim el Yousfi toen nog het excuus dat zijn team niet op volle sterkte aan  kon treden, nu stond FC Westland 1 compleet aan de aftrap.

Die aftrap werd genomen na 1 minuut stilte welke in acht werd genomen n.a.v. de trieste dood van Laakkwartier speler Bilal Aydin die op 21-12-2019 werd doodgestoken. Zowel spelers van FC Westland als HMC kenden Aydin goed, FCW speler Brahim Karoumi speelde dit seizoen samen met hem bij Laakkwartier.

Na de minuut stilte brandde de wedstrijd gelijk los en stond er na 9 min. Een 2-3 tussenstand op het bord. De Westlandse ploeg had de betere kansen maar gaf alle 3 de tegentreffers wel meer dan gemakkelijk weg. HMC mocht ongestoord combineren tot de FCW goal waarna er ook daar frank en vrij afgedrukt mocht worden. Voor keeper Barry Botman was er dan ook geen houden aan. Na dit onstuimige begin duurde het tot de 22e min. Voordat Brahim Karoumi op knappe wijze de ruststand op 3-3 bepaalde. Na de rust een gelijk opgaand duel waarbij Anouar Attal Haoui 4 min. Voor tijd FC Westland op 6-5 bracht. Een geweldige uithaal in de kruising zorgde echter in de slotminuut alsnog voor de 6-6 waar FCW daarvoor mooie kansen onbenut liet om de wedstrijd in het slot te gooien. Voor FC Westland scoorde Karam Boukhari 3 maal. Zijn broer Hamza was 1 maal succesvol. Mounir Madrouni en Djamel Boerstra scoorden 2 maal voor HMC. Mohamed El Haddioui en Rafik el Moussaoui maakten ieder met 1 treffer de 6 vol.

 

FC Westland speelt volgende week tegen de nummer 10 Maense, waarna het daarna een serie krijgt tegen alle achtervolgers,te beginnen met de nummer 2 TPP/Feyenoord. De Rotterdammers volgen op dit moment op 2 punten