De zaalvoetballers van FC Westland behaalden door een 10-0 zege op Watergras de 1e periode in de Topklasse. Doordat de TPP/Feyenoord 2  met 7-6 won van OACN Boys wisselden beide ploegen als naaste achtervolger van FCW en liep ook op de gewone ranglijst de voorsprong op tot respectievelijk 4 en 5 punten.

Watergras, enkele seizoen geleden nog eredivisionist, speelt dit seizoen geen rol van betekenis in de Topklasse en moet vrezen dat het verder gaat afzakken. FC Westland zag al gauw dat de wedstrijd tegen Watergras niet veel om het lijf had. FC Westland was weer op volle sterkte. Keeper Barry Botman en Brahim Karoumi keerden terug na enkele weken door blessures geteisterd te zijn. Karoumi maakte weer als vanouds de nodige meters en dichtte de gaatjes. Botman keepte geconcentreerd en wist toch nog diverse Watergras kansen te keren. FC Westland keek halverwege tegen een 5-0 voorsprong aan welke dus uiteindelijk verdubbeld werd. De score had nog veel hoger uit kunnen vallen maar de FCW aanvallers kozen regelmatig voor meer frivoliteit dan voor doelmatigheid. Brahim Karoumi en de broers Karam en Hamza Boukhari scoorden allen 2 maal. Yassin Irzi ,Farid el Hammouchi,Anouar Attal Haoui en Achraf El-Ghalbzouri waren allen 1 maal succesvol.

De ploeg van coach Naim el Yousfi kan terugkijken op een succesvol 2019. In april werd de titel in de Hoofdklasse binnen gehaald en nu 1 niveau hoger gaat het vooralsnog crescendo. Wanneer de ploeg op deze voet verder gaat is de 1e divisie haalbaar en is binnen 2 seizoenen het verloren terrein goed gemaakt.

Op 10 januari staat de volgende officiële wedstrijd op het programma. In de achtste finale van de beker staat de broederstrijd tegen FC Westland 2 op het programma. Op 24 januari hervat het dan de competitie tegen HMC, het enige team wat dit seizoen wist te winnen van FC Westland.