De zaalvoetballers van Multicult en FC Westland eindigden hun gelijk opgaande wedstrijd in de Haagse Topsporthal afgelopen vrijdag in 6-6, waar FCW halverwege de wedstrijd nog een 3-4 voorsprong had.

Het venijn zat in de staart, waar FC Westland 20 sec. voor tijd, door een treffer van Othman el Hammouchi, dacht met 5-6 de winst binnen te halen mocht Multicult nog ruim 1 minuut door op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam van de voet van Ilyass el Mansouri op een moment dat Multicult met een meespelende keeper speelde. De druiven waren zuur voor koploper FC Westland, wat het puntverlies mede aan het optreden van het arbitrale duo wijde.  Belangrijke beslissingen vielen teveel uit in het nadeel van de bezoekers.

   

De zaalvoetballers van FC Westland namen vrij eenvoudig binnen 1 minuut een 0-1 voorsprong door Hamza Boukhari. Het leek een makkelijke avond voor de koploper te worden, maar niets was minder waar. Multicult kon voor het eerst dit seizoen compleet  aantreden en maakte het FCW bijzonder lastig. Ayoub Kaddouri schoot al snel weer de gelijkmaker achter invalkeeper Oualid Hammich, hij verving de geblesseerde keeper Barry Botman ongelukkig. Botman is door een gebroken middenhandsbeentje tot de winterstop uitgeschakeld. Uit 2 rake vrije trappen van good old Ali Boussaboun kwam Multicult op 2-1 en 3-2. Dit nadat Yassine Irzi FC Westland nog op fraaie wijze op 2-2 gezet had. Nog voor de rust nam de ploeg van de coaches Naim el Yousfi en Alami Attal Haoui een 3-4 voorsprong door treffers van Karam Boukhari en Anouar Attal Haoui. Na de pauze ging Multicult onder aanvoering van aanvoerder Ali Boussaboun op jacht naar de gelijkmaker. Boussaboun speelde de hele wedstrijd, zette de lijnen uit, en is met zijn 40 jaar nog een voorbeeld voor menig (zaal)voetballer. De Haagse ploeg wist dan ook 2 maal te scoren in de tijd dat FC Westland met 1 man minder stond na een gele kaart.  Samir Oulhani en Ayoub Kaddouri zorgden voor een 5-4 voorsprong voor de ploeg van Basri Güçlü. Met zijn 2e treffer maakte Anouar Attal Haoui de 5-5 kort voor tijd en hield zo de spanning in de wedstrijd die dus uiteindelijk geen winnaar kreeg. Lachende 3e werd TPP/Feyenoord. De Rotterdamse ploeg pakte wel de volle winst en nestelde zich weest naast FC Westland op kop.

A.s. vrijdag 15 november mag FC Westland weer voor eigen publiek aantreden. Het 2e team van Zvv Den Haag is dan de tegenstander. Om 21:15 uur is dan de aftrap in de Verburchhal in Poeldijk.

0-1 Boukhari, Hamza
1-1 Kaddouri, Ayoub
2-1 Boussaboun, Abdelali
2-2 Irzi, Yassin
3-2 Boussaboun, Abdelali
3-3 Boukhari, Karam
3-4 Attal Haoui, Anouar
4-4 Oulhani, Samir
5-4 Kaddouri, Ayoub
5-5 Attal Haoui, Anouar
5-6 El hammouchi, Othman
6-6 Mansouri, Ilyass el