Vandaag traden wij aan in de Verbuchhal. Zowel Erasmus als wij hadden veel familie meegenomen, zodat er aardig wat publiek op de banken zat in Poeldijk.

Wij begonnen goed aan de wedstrijd tegen een tegenstander die vertrouwde op hun snelle counters en loerde op een fout van ons. Al na één minuut gooide Dave de bal diep op Arno die alleen voor de keeper de 1-0 aantekende. Binnen 8 minuten waren de rollen al weer omgedraaid en had Erasmus een 1-3 voorsprong gepakt o.a. door een eigen doelpunt van Sander.  FCW herpakte zich en kreeg meer grip op de wedstrijd. Barry vond de keeper twee keer op zijn weg en Guido raakte de paal, maar in de 19e minuut kan Sander vanaf de zijkant toch de 2-3 aantekenen. Vijf minuten later was het al weer 2-4 na een uitgespeelde aanval van Erasmus. Die kregen vervolgens de kans om de score uit te breiden maar Dave voorkwam dit. In de laatste minuut van de 1e helft zorgde Roy uit de omschakeling voor de belangrijke aansluitingstreffer: 3-4.

De 2e helft bleek de conditie van Erasmus minder dan die van FCW, al bleef Erasmus gevaarlijk. Het was alleen wel FCW die al in de 1e minuut van de 2e helft de gelijkmaker kon aantekenen in de persoon van Guido: 4-4. Dave was de 2e helft in topvorm en voorkwam met een paar knappe reddingen een doelpunt voor Erasmus. Er waren kansen over en weer, maar FCW kwam ondanks kansen van Sander en Guido niet meer tot scoren. Drie minuten voor tijd kon FCW op de goal van Erasmus af. De bal werd echter verspeeld en in de counter tekende Erasmus voor 4-5. FCW nam daarna wat meer risico en daardoor scoorde Erasmus nog een keer. Zo werd de eindstand op 4-6 bepaald.

FCW speelde vandaag een goede wedstrijd tegen een van de hoogvlieger in de poule. Als dit spel elke week op de mat kan worden gelegd dan worden vanzelf weer meer punten gehaald. Woensdag de eerste mogelijkheid om punten te pakken thuis in de Pijl tegen VCS.