FC Westland nam in een wedstrijd, welke regelrechte reclame was voor het zaalvoetbal, de kop weer terug over van opponent TPP-Feyenoord. Door 4 treffers van Karam Boukhari won FC Westland met 5-4.

De zaalvoetballers van FC Westland namen zo revanche voor de onverwachte nederlaag vorige week op bezoek bij HMC. Hierdoor nam toen het 2e team van eredivisionist TPP/Feyenoord de kop over van FCW.

 

FCW had de betere kansen, stond ook de hele wedstrijd aan de goede kant van de score, maar was zoals te doen gebruikelijk achterin te slap in het terug verdedigen. Na de 2-1 voorsprong bij rust was het Anouar Attal Haoui die met 3-1 de Westlandse ploeg in een zetel bracht. Maar steeds was het de Rotterdamse ploeg die de aansluitingstreffer weer wist te scoren. Met nog enkele minuten op de klok scoorde Karam Boukhari de 5-3 en leek de wedstrijd gespeeld. TPP probeerde nog een tactische variant door de keeper mee te laten spelen. Bij balverlies is de goal dan leeg. FCW kreeg 1 kans op een leeg doel, maar zag de bal naast verdwijnen. Spannend werd het echter nog wel in de slotfase toen, de verder weer goed keepende, Barry Botman bij een uitrol de bal zo in de voeten van een Rotterdammer gooide. TPP wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de 5-4. Verder liet FC Westland het echter niet komen en na het eindsignaal, van de goed fluitende scheidsrechter Duiker, ging de zege in ieder geval naar het team die dit het meest verdiende.

De ploeg van coaches Naim el Yousfi en Alami Attal Haoui moet nu ASW naast zich aan kop dulden.