Vandaag traden wij aan tegen DVV Delft. Deze ploeg had in alle wedstrijden tot nu toe minimaal 10 doelpunten geïncasseerd. Op voorhand leek dit dus een eenvoudige wedstrijd. Wij waakten echter voor onderschatting. Vorige week werd niet scherp begonnen en stonden wij binnen 2 minuten 0-3 achter. Dat mocht niet weer gebeuren.

Als snel bleek waarom Delft zoveel tegendoelpunten had. Al binnen 10 seconden had Sander de 0-1 binnen geschoten. FCW had daarna kans op kans maar het duurde tot de 11e minuut voor Sander zijn hattrick had gecomplementeerd. In de 3e en 11e minuut trof hij doel: 0-3. In de spaarzame aanvallen van Delft was Dave er op gebrand de nul te houden en ook zijn verdedigers probeerde een doelpunt te voorkomen. De mooiste aanval van de avond was een uitgooi van Dave op Roy die hem doorspeelde naar Wesley. Die wist deze aanval  echter niet te bekronen met een doelpunt. Guido kreeg vervolgens nog drie kansen om de score uit te breiden, maar hij kwam niet tot scoren zodat de ruststand bleef steken op 0-3.

De 2e helft begon naast kwaliteit ook de vermoeidheid Delft parten te spelen. FCW beschikte over drie wissels en Delft maar over één en dit moesten zij conditioneel bekopen. Binnen drie minuten in de 2e helft had Barry al getekend voor een hattrick: 0-6. Een record wat nog wel een tijdje zal blijven staan. Een minuut later tekende Wesley voor de 0-7, zodat het in de 28e minuut van de wedstrijd al gespeeld was. Daarna was de concentratie een beetje weg bij FCW en gunde het elkaar kansen op een goal. Daarnaast probeerde wij Dave te helpen de nul te houden, wat niet vaak lukt bij zaalvoetbal. In de 33e minuut was het Wesley die zijn tweede en FCW achtste doelpunt binnen tikte op aangeven van Sander. Er werden nog wat open kansen gemist en de spelers probeerde ook Wesley aan een hattrick te helpen, maar dit lukte niet. Er werd nog drie keer gescoord: twee keer door Sander en het slotakkoord voor Wesley (wel drie goals dus maar geen zuivere hattrick). In de laatste minuut kon toch niet voorkomen worden dat Delft scoorde. Zij gingen met twee man op Dave af en tekende voor de eretreffer 1-11. Waarschijnlijk zal de tegenstander binnenkort wel een klasse lager gaan spelen en de uitslag geschrapt worden, maar het was in ieder geval goed voor het zelfvertrouwen.

Voor FCW scoorden Sander 5 keer en Wesley en Barry 3 keer.

Lennard Robbemond, coach FC Westland 7