Vandaag mochten wij in Honselersdijk aantreden tegen Honselersdijk 1. Barry maakte zijn eerste minuten in de competitie en Pieter was weer van de partij. Daar tegenover stond de afwezigheid van topscoorder Sander en Assaf.

De tactiek was vandaag weer hoog druk zetten en zo de tegenstander dwingen tot fouten. Het was echter niet Honselersdijk die fouten maakten. FCW had geen aanspeelpunt, speelde in een te laag tempo en dekte op te grote afstand. Toch kwam het in de 1e minuut al op voorsprong door een bal die Arno verkeerd raakte maar ook door de keeper van Honselersdijk verkeerd werd ingeschat: 0-1. FCW bleef aanvallen maar creëerde te weinig. Daarnaast werd niet scherp gereageerd op de counters van Honselersdijk. Dit leidde tot een 2-1 voorsprong voor Honselersdijk. Het was aan Dave en enig geluk te danken dat het hier bij bleef. De laatste twee minuten zag FCW het licht en scoorde uit een individuele actie (Guido) en verdekt schot (Wesley), zodat de rust toch nog met een 2-3 voorsprong werd bereikt.

De tweede helft gebeurde er voetballend weinig. Honselersdijk verzamelde zich rond de cirkel, FCW maakte minder fouten en Dave had hierdoor weinig te doen. FCW creëerde ook niet veel, maar was wel de bovenliggende partij.  De wedstrijd werd door het gebrek aan een scheidsrechter wat harder en onvriendelijker, maar doelpunten vielen er niet meer. In de laatste aanval van Honselersdijk werd de bal door Honselersdijk diep gestuurd. Met een schitterende sliding op de bal (al dan niet reglementair) voorkwam Roy dat Honselersdijk gevaarlijk kon worden. De keeper kwam daarna uit zijn doel om de gelijkmaker te forceren en daarom kon FCW in de laatste seconden voor open goal de 2-4 intikken via Wesley. Zo was de 2e, (4-2) overwinning op rij een feit en doet FCW 7 met 6 uit 3 weer mee voor de bovenste plaatsen.

Lennard Robbemond,

Coach FC Westland 7