De zaalvoetballers van FC Westland wonnen met 10-0 van Lugdunum. Hiermee boekt het, na de 4-9 zege vorige week, de 2e grote zege dit prille seizoen. FCW is zo overdonderend aan het seizoen begonnen. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de 10-0 niet het echte krachtsverschil aangaf.

FC Westland nam de eerste helft een 4-0 voorsprong maar zag de bezoekers uit Leiden zeker goed tegenspel bieden. Keeper Barry Botman moest een groot aantal keer goed handelend optreden. Aan de andere kant was de ploeg van coaches Naim el Yousfi en Alami Attal Haoui zeer dodelijk in de afronding. Het zorgde voor veel vertrouwen en zo kon de score de 2e helft nog hard oplopen. Middels diverse mooie combinaties en acties eindigde deze wedstrijd in de dubbele cijfers. Een groot aandeel in de score van FC Wesland hadden de broers Boukhari. Karam was 4 maal trefzeker, Hamza volgde zijn voorbeeld 2 maal. Aimane el Karicha, Anouar Attal Haoui, Jabrane el Youssefi en Brahim Karoumi maakten met ieder 1 treffer de 10 vol.

FC Westland speelt vrijdag 27 september wederom in de nieuwe thuisbasis de Verburchhal in Poeldijk. Om 21:15 uur wordt er a.s. vrijdag afgetrapt tegen Maense. Deze Rotterdamse ploeg is met een zege en een nederlaag aan het seizoen begonnen, maar doet het al jaren goed in de Topklasse. Het speelt ook attractief, dus een leuke zaalvoetbalwedstrijd kan eigenlijk niet uitblijven.