De zaalvoetballers van FC Westland beleefden een lastige seizoen ouverture. Het surplus aan techniek zorgde wel voor een 4-1 bekerzege ten koste van Multicult. In navolging van het 1e team behaalden alle 9 heren en 2 damesteams van FC Westland de volgende bekerronde. Een unicum voor de Westlandse zaalvoetbalclub.

Het vernieuwde standaardteam van FC Westland trof in Multicult 3 de 1e bekerronde een 1e klasser. Voor FCW niet echt een stimulerende tegenstander waardoor de ploeg grote delen van de wedstrijd niet echt gemotiveerd speelde. De Westlanders begonnen weer slecht en dankten keeper Barry Botman, en de tegenstander, dat in de beginfase de nul op het scorebord bleef. Maar goed waar veel spelers van beide teams moeite hadden om het net te vinden was het nieuwkomer aan FCW zijde, Karam Boukhari, die liet zien hoe het moet. Door 2 “strepen” snoeihard in de kruising zette hij de ruststand op 2-0. De 2e helft hield de Westlandse ploeg Multicult te lang in de wedstrijd en balverlies achterin van Yassin Irzi zorgde voor de aansluitingstreffer van de Hagenaars. In dezelfde minuut zette Anouar Attal Haoui FC Westland op 3-1 en was de wedstrijd wel gespeeld. Met zijn 3e treffer zette Karam Boukhari de eindstand op 4-1. Coach Naim el Yousfi zag jongelingen Aimane El Karicha en Jabrane el Youssefi verdienstelijk debuteren.

Volgende week vrijdag opent FC Westland de competitie in de Topklasse tegen Zvv Den Haag 2. Op vreemde bodem in de Sportcampus Zuiderpark zal FCW op 13 september beter voor de dag moeten komen. Coaches Naim el Yousfi en Alami Attal Haoui hebben nog 1 week om hun ploeg op scherp te zetten.