De zaalvoetballers van FC Westland begonnen als promovendus in de Topklasse met een ruime 4-9 zege op het reserveteam van Zvv Den Haag. Zo is FC Westland, voor wat het waard is, na 1 speelronde lijstaanvoeder. De plek die het vorig seizoen aan het eind ook innam in de Hoofdklasse.

FCW nam al snel de leiding middels Yassin Irzi , waarna Karam Boukhari met 2 treffers de Westlandse ploeg al binnen 20 min. op een voordelige 0-3 marge bracht. Een met geel bestrafte overtreding van keeper Barry Botman zorgde voor de 1-3. De van Wik overgekomen Bas Koolmees wist wel raad met de toegekende vrije trap.

De overtreding was op Faisal Karoumi van Zvv Den Haag. Zijn broer Brahim verdedigt de kleuren van FC Westland 1.
Na de pauze werd het de helft van Aimane el Karicha. De jongeling uit de ploeg van coaches Naim el Yousfi en Alami Attal Haoui bracht met 2 treffers de stand op 1-5. Bij de 1-4 kreeg hij wel wat hulp van Zvv verdediger Djamairo Rigters. Ook het 8e en 9e doelpunt kwamen van de voet van el Karicha. Tussendoor scoorden Yassin Irzi en Né-Shaw Morris ook nog voor FC Westland. Djamairo Rigters (2x) en Ricky Brand deden nog wat terug voor de ploeg van Jan Brand.

Coach Naim el Yousfi zag zijn vernieuwde ploeg een terechte zege binnen halen. De lange oefenperiode die FC Westland had werpt zo zijn vruchten af. El Yousfi moest afscheid nemen van enkele oud gedienden en hij ziet de nieuwe spelers het goed oppakken vooralsnog. De competitie is nog lang en de krachtsverschillen in de Topklasse lijken gering. FC Westland ontmoet vrijdag 20 september Lugdunum. De Leidse ploeg oefende de laatste seizoen regelmatig tegen FC Westland. Beide teams waren in die wedstrijden aan elkaar gewaagd. Om 21:15 uur wordt er a.s. vrijdag afgetrapt in de nieuwe thuisbasis van FCW: de Verburchhal in Poeldijk.

Scoreverloop:
2e min. 0 – 1 Yassin Irzi
15e min. 0 – 2 Karam Boukhari
21e min. 0 – 3 Karam Boukhari
25e min. Gele kaart Barry Botman na overtreding op Faisal Karoumi
25e min. 1 – 3 Bas Koolmees uit de genomen vrije trap (bas komt van opgeheven WIK)
—————-
26e min. 1 – 4 Eigen doelpunt Djamairo Rigters (via een schot van Aimane el Karicha)
29e min. 1 – 5 Aimane el Karicha
36e min. 1 – 6 Yassin Irzi
37e min. 1 – 7 Né-Shaw Morris
38e min. 2 – 7 Djamairo Rigters
39e min. 3 – 7 Ricky Brand
42e min. 3 – 8 Aimane el Karicha
47e min. 3 – 9 Aimane el Karicha
50e min. 4 – 9 Djamairo Rigters