In de 1e week van het nieuwe zaalvoetbalseizoen presteerden de FC Westland teams uitermate succesvol. Alle 9 heren en 2 damesteam bereikten allen de volgende ronde. Hier zaten ook nieuwe teams bij die tegen zaalvoetbalteams moesten die al beschikten over jaren lange ervaring in de zaal.

Het meest ongeloofwaardige verhaal op de FCW website is het resultaat van de bekerwedstrijd Westlandia 1 – FCW 5. Op woensdag 4 september speelt het kersverse, nieuw en onervaren FCW 5 zaalteam een eerste officiële KNVB bekerwedstrijd uit bij Westlandia 1 zaal in de Pijl, Naaldwijk. Dit nieuwe team, jongens die allemaal voor het eerst zijn gaan zaalvoetballen na eerst een paar oefenwedstrijdjes te hebben gespeeld. Het FCW 5 team, ook wel het supportersteam genoemd, zijn jongens uit het Westland en waren de afgelopen 2 seizoenen de vaste supporters van eerst SVH zaal 1 en vorig seizoen FCW 1. Een team ( 11 man) dat met een aantal mutaties de eerste wedstrijd moet gaan starten, 2 langdurig geblesseerde spelers 2 spelers lange tijd afwezig i.v.m. stage en 2 afzeggers, begint niet echt hoopvol aan deze pot. We komen zowaar 0 – 1 voor met werkelijk zeer gedisciplineerd zaalvoetbal en bij rust is het 0 – 3. Na rust al heel snel 2 – 3 na een soort inzakking aan FCW kant. De ploeg beschikt echter over een uitgebreide technische staf. Met coaches Andrew & Kevin en leiders Maurice en Martin kan het eigenlijk niet mis gaan. Als verlengstuk in het veld is ook voorzitter Morad Naimi inzetbaar. Onder zijn coaching en leiding herstelde het 5e zich al snel. Waarna de liefhebbers op de tribune nog hebben kunnen genieten van een leuke 2e helft en 4 mooie doelpunten. Door deze 2-7 zege bekert FC Westland 5 dus verder. M&M zijn nu al trots op deze gasten!!!!

Voor FC Westland 5 scoorden Jorne Persoon, Rick de Brabander en Sam van Staalduinen allen 2 maal. Supersub Morad Naimi was ook 1 maal succesvol.