De zaalvoetballers van FC Westland wonnen op bezoek bij RKDEO met 1-4 en zullen nu tot vrijdag moeten wachten of de zege ook goed is voor het kampioenschap. De druk ligt bij HBSS om de zware uitwedstrijd bij Zvv Den Haag 2 in winst om te zetten. Indien de Schiedamse ploeg wint zal er op woensdag 17 april om 21:00 uur in Sporthal Zevenkampse Ring in Rotterdam een beslissingswedstrijd om de titel volgen tussen FC Westland en HBSS.

In Nootdorp had FC Westland het niet makkelijk met RKDEO, laagvlieger in de Hoofdklasse. De thuisploeg zakt ver in, heeft een betrouwbare keeper en loert op de counter. Het was moeilijk voor FC Westland om openingen te vinden, zeker ook omdat het tempo vaak te laag lag. Na 5 min. opende Anouar Attal Haoui de score. Welke met een snoeihard schot van Né-Shawn Morris in de 16e minuut verdubbeld werd. De 0-2 stand bleef tot het rustsignaal op het scorebord. Na de pauze bleef FC Westland rustig aan zoeken naar mogelijkheden maar bleef ook te lankmoedig in het terug verdedigen. Het mocht keeper Barry Botman ook dankbaar zijn dat RKDEO maar 1 maal wist te scoren. Dat gebeurde 12 min. voor tijd. Bij deze 1-2 tussenstand waren het Farid El Hammouchi en Morad Naimi die binnen enkele minuten de marge weer terug brachten op het scorebord. Bij deze 1-4 bleef het en gaat FC Westland in afwachting of het de 17e moet overwerken.