De zaalvoetballers van FC Westland wonnen in een rechtstreeks duel van, de enig overgebleven opponent in de strijd om de 2e periode, Lugdunum. Na 6-1 bij rust werd het uiteindelijk 8-4. Maar voor FC Westland is de strijd om de titel belangrijker. Met nog 1 speelronde te gaan moet FCW nog steeds HBSS naast zich aan kop dulden. De Westlandse ploeg sluit af op maandag 8 april bij RKDEO (20:30 uur) HBSS heeft op vrijdag 12 april wellicht nog de zwaarste kluif. Het speelt dan tegen de nr. 3, ZVV Den Haag 2. Indien FC Westland en HBSS dus gelijk eindigen volgt op woensdag 17 april een beslissingswedstrijd.

FC Westland begon slap, kwam op 0-1 achter, maar pakte het formidabel op. Met diverse hoogstandjes en mooie goals liep het uit naar een 6-1 ruststand. Het goed opgekomen publiek zag wellicht wel de beste helft van FCW dit seizoen. De ploeg van coach Naim el Yousfi schakelde daarna enkele tandjes terug en liet Lugdunum onnodig terug komen tot 6-3 én in de wedstrijd. De 7-3 zorgde ervoor dat de Leidse ploeg definitief verslagen was en FCW uiteindelijk eindigde op 8-4. Né-Shawn Morris,Ali Chibani, Farid El Hammouchi en Anouar Attal Haoui scoorden allen 2 maal.