Vandaag traden wij met 8 fitte spelers aan tegen SEV. Dave, Jeremy en Raymond ontbraken, Dennis van het 5e was bereid om een extra wedstrijd te keepen vandaag. Dennis bedankt voor het invallen.

Voor de wedstrijd was afgesproken compact te staan en de nummer 14 van SEV niet te veel ruimte te geven. Als het mogelijk was zouden wij dan Martijn of Sander op snelheid diep sturen. Dit sorteerde al in de 1e minuut effect. Dennis stuurde Martijn diep en die ronde beheerst af: 1-0. De goed spelende Assaf schoot daarna nog een keer snoeihard op de vuisten van de keeper, maar het was Sander die in de 9e minuut na een goede bal van Fla de 2-0 aantekende. SEV raakte daarna het zijnet en de paal. FCW was in de 15e minuut wel weer trefzeker. Assaf gaf voor op Martijn: 3-0. Dennis moest nog een paar keer handelend optreden en Sander miste in oog in oog met de keeper. Toch werd er voor rust nog gescoord in de 21e minuut creeerde Martijn ruimte voor zichzelf en schoot fraai binnen, zodat FCW met een 4-0 voorsprong de rust in ging.

Bij SEV was er onderling wat irritatie en dat in combinatie met een 4-0 voorsprong leek voor FCW het sein om wat rustiger aan te doen. Als dan ook nog de verkeerde spelers op de bank beginnen leidt dat tot kansen voor SEV. Het was echter Fla die direct na rust de eerste kans kreeg, uit de draai vond hij de keeper op zijn weg. Een vrije trap op een gevaarlijke plek van SEV belande in de muur en handen van Dennis die Martijn direct diep stuurde hij wist echter niet tot scoren te komen In de 32e minuut scoorde SEV dan toch de verdiende aansluitingstreffer uit een uitgespeelde aanval. Dennis haalde vervolgens nog een bal van de lijn, maar moest een minuut later het antwoord schuldig blijven op een afstandsschot van SEV: 4-2. FCW kreeg kansen om de wedstijd in het slot te gooien maar de lat en een speler van SEV op de lijn voorkwamen een vierde treffer voor Martijn. Ook Sander kreeg een kans op 5-3 maar raakte de paal. Bij een aanval van SEV liet vervolgens een speler van FCW de nummer 14 uit zijn rug lopen en zo was het twee minuten voor tijd 4-3. Twee hachelijke minuten volgde met ook nog een grote counter kans van Sander (een-op-een met de keeper naast), maar gelukkig wist FCW de voorsprong vast te houden. Zo werd de eerste overwinning sinds 16 januari geboekt en de tweede overwinning op SEV dit seizoen.

Voor de FCW 6 scoorde Martijn 3 keer en Sander 1 keer.