De zaalvoetballers van FC Westland wisten, door een 8-4 zege op Olympia GO, zich naast HBSS op kop van de Hoofdklasse te nestelen. De Schiedamse ploeg ging met 3-4 onderuit tegen Lugdunum. Ook Alphia had van de misstap van de koploper kunnen profiteren. Maar ook de Alphense ploeg ging met 3-7 onderuit tegen Watergras. Met nog 4 wedstrijden te gaan is het reuze spannend in de Hoofdklasse. HBSS en Alphia treffen elkaar nog, maar FC Westland moet o.a. nog tegen Lugdunum. Deze ploeg uit Leiden is nog kansrijk voor de 2e periode waar FC Westland met 3 punten voorsprong de leider van is.
Voor aanvang werd er 1 minuut stilte gehouden en FCW speelde met rouwbanden vanwege de verschrikkelijke aanslagen in Christchurch.

FC Westland wist voor de wedstrijd tegen Olympia GO al van het puntverlies van de concurrentie. Wellicht dat dit meespeelde in toch weer het zenuwachtige, slordige begin waardoor de ploeg uit Sommelsdijk een 0-1 voorsprong wist te nemen. De ploeg van coach Naim el Yousfi pakte het daarna goed op en kwam op een 4-1 voorsprong. De bezoekers uit Goeree-Overflakkee, zij hielden 2 weken geleden nog koploper HBSS op 2-2, toonden hierna veerkracht en wisten de weer goed keepende Barry Botman 2 maal te passeren waardoor het met 4-3 weer een wedstrijd leek te worden. FC Westland schakelde weer snel een tandje hoger en binnen korte tijd werd de marge naar 4 doelpunten vergroot welke uiteindelijk ook tot het eindsignaal gehandhaafd bleef.

Né-Shawn Morris was in grootste vorm en was 3 maal succesvol. Ook Mo Laari deed weinig voor hem onder en scoorde 2 maal. De overige 3 treffers werden gescoord door Anouar Attal Haoui, Farid El Hammouchi en Brahim Karoumi.

De volgende opponent van FC Westland is hekkesluiter Multicult. a.s. woensdag 20 maart wordt er om 21:00 uur afgetrapt in sporthal Hoge Veld in het Wateringse Veld.