Vandaag weer een wedstrijd voor de middernachtcompetitie op maandag om 22.00 uur tegen VCS 3. Fla en Roy ontbraken, daar tegenover stond de langverwachte rentree van topscoorder Martijn zodat wij met 8 man aan de aftrap verschenen.

VCS is ook geen hoogvlieger in onze klasse, zodat zich een gelijk opgaande wedstrijd afspeelde in Zuidhaeghe. FCW was veel in de aanval, creëerde kansen maar stond vaak met te veel man voor de bal en was verdedigend slordig. Nadat grote kansen van Martijn en Sander geen doelpunt opleverde zorgde Jim voor de 0-1 door met een slecht ingeschoten bal de keeper te verassen. Daarna doken zowel FCW (Martijn en Sander) als VCS alleen op voor de keeper, maar dit leidde niet tot goals. Toch was het VCS dat uit een counter de 1-1 aantekende. Vijf minuten later kwam FCW al weer op voorsprong door de Sander die met een individuele actie de 1-2 binnen tikte. Binnen een minuut was het al weer gelijk door een frommelgoal van VCS. Drie minuten later kwam FCW weer op voorsprong Martijn en Sander gingen samen op de keeper af waarbij Sander de goal aan Martijn gunde. Een minuut later was de voorsprong zelfs twee goals door een goede actie van Martijn. Binnen een minuut was de voorsprong echter al weer verkleind tot één doelpunt en het was aan Dave te danken dat met een FCW met een voorsprong ging rusten: 3-4.

De tweede helft was FCW nog dominanter dan de 1e helft. Het creëerde zeer veel kansen, maar scoorde te weinig. Sander wist een-op-een niet te scoren en Martijn schoot de lat bijna doormidden maar toch was het VCS die in de 33e minuut de gelijkmaker aantekende: 4-4. Drie minuten later kwam FCW weer op voorsprong door Martijn die uit een pass van Sander kon scoren: 4-5. Ook daarna kreeg FCW de beste kansen maar Martijn en Sander wisten een-op-een niet te scoren en Jeremy raakte twee keer de paal. De al oude voetbalwet speelt dan weer op en zo kon VCS door een fout achterin drie minuten voor tijd de 5-5 aanteken. Direct vanaf de aftrap scoorde VCS bijna weer maar dit kon ternauwernood worden voorkomen. Martijn raakte nog maar een keer de paal en Sander schoot alleen voor de keeper naast, zodat FCW bleef steken op een gelijkspel.

FC Westland speelde vandaag een stuk beter dan de afgelopen weken. Als de kansen volgende keer wel worden afgemaakt is er goede hoop op de 1e overwinning sinds 16 januari. Te beginnen thuis tegen SEV. Voor FCW 6 scoorden Martijn 3 keer en Sander en Jim 1 keer.