De zaalvoetballers van FC Westland wisten na een 2-0 achterstand bij rust met 2-3 te winnen bij Tutor. De ploeg van coach Naim el Yousfi draaide in de 2e helft de wedstrijd nadat het in de 1e helft onnodig op een achterstand gekomen was.

FC Westland wist dat het een zware avond zou worden op bezoek bij de Delftse studentenploeg. Tutor is ook aan een goede serie bezig en net als FC Westland een van de kanshebbers voor de 2e periode. FC Westland had de 1e helft het betere van het spel, had meer dan een handvol doelrijpe kansen, maar keek toch tegen een 2-0 achterstand aan bij rust. Te makkelijk werden de doelpunten weggegeven en enkele FCW spelers haalden zich uit hun spel. Voor de Delftse ploeg waren Eduardo Lourenco en Djordy van Laar succesvol.

Na de pauze scoorde FC Westland op briljante wijze via Anouar Attal Haoui de aansluitingstreffer. Hij ontving de bal met z’n rug naar de keeper, wipte hem op en maakte met een halve omhaal de 1-2. Het gaf de Westlandse ploeg weer hoop en na de gelijkmaker van Farid El Hammouchi was het Mo Laari die 5 min. voor tijd de 2-3 maakte na goed voorbereidend werk van Anouar Attal Haoui. De laatste 5 min. speelde FC Westland zenuwachtig, te gemakkelijk werd er balverlies geleden en was het overleven. Het mocht ook keeper Barry Botman danken die oog in oog met 2 Tutor spelers koel bleef en op weergaloze wijze zijn doel schoon hield.

FC Westland blijft zo 2e in de hoofdklasse op 3 punten achterstand van koploper HBSS. Ook gaat FCW aan kop in de 2e periode. Met nog 5 wedstrijden te gaan is er alles mogelijk in de Hoofdklasse. FC Westland heeft het zelf niet meer in handen daar het alle toppers heeft gehad en dus afhankelijk is wat de concurrentie doet, die elkaar nog wel treffen.

De volgende opponent van FC Westland is Olympia GO uit Sommelsdijk. Op zich ook nog wel oppassen voor deze ploeg uit Goeree-Overflakkee. Enige weken geleden hielden zij koploper HBSS op 2-2. a.s. vrijdag 15 maart wordt er om 21:00 uur afgetrapt in de Pijl.