De zaalvoetballers van FC Westland kropen door een 4-2 zege op WiA dichterbij koploper HBSS. De Schiedamse ploeg verslikte zich afgelopen week tegen laagvlieger Olympia Go (2-2) De achterstand van de Westlanders is zo gekrompen naar 3 punten.

FC Westland had wat goed te maken, in de uitwedstrijd tegen WiA bleef het steken op 4-4 waar het heel veel kansen liet leggen. Nu had FCW het ook niet makkelijk met Wakker in Alles. De Rotterdammers speelden stevig en achterin gegroepeerd. Het duurde dan ook tot de 17e minuut alvorens de score geopend werd. De prima acterende WiA keeper verkeek zich op een schot van afstand van Mo Laari. 5 min. later verdubbelde Laari ook de voorsprong nadat een WiA verdediger de bal aan hem verspeelde. Te laks verdedigen achterin zorgde nog voor rust voor de aansluitingstreffer. Ook de 2e helft had FC Westland het betere van het spel maar zag Coach Naim el Yousfi zijn ploeg weer te slap verdedigen wat de gelijkmaker opleverde. Anouar Attal Haoui en Né-Shawn Morris zorgden echter binnen 5 min. weer voor de 4-2 voorsprong en FCW kon zo de laatste 10 min. de wedstrijd uitspelen met deze voordelige marge.

Op vrijdag 8 maart speelt FC Westland de lastige uitwedstrijd bij Tutor. Waarna het op 15 maart weer een thuisbeurt heeft tegen Olympia Go. Om 21:00 uur wordt er dan afgetrapt in de Pijl in Naaldwijk. (hoek Bachlaan/Verdilaan) Komt allen FC Westland ondersteunen, de toegang is gratis !