Vandaag misten wij 6 spelers door werk, ziekte en Ajax. Gelukkig waren Patrick en Dennis van het 5e bereidt mee te doen en was Leandro voor het eerst van partij.

Haagse Hout is een bekende tegenstander voor ons. Een lepe ploeg op leeftijd die je wil opdringen dat je het spel maakt en er dan over heen countert. Wij wilden dit niet laten gebeuren dus gingen wij laag staan en lieten HH het spel maken. Dit leidde in de counter tot de beste kansen voor FCW, maar Ruben (2x) en Jeremy (1 op 1 op de keeper) wisten niet te scoren. Dave keerde de ballen die hij op doel kreeg goed en FCW bleef kansen creeëren. In de 12e minuut leek dit een doelpunt op te leveren toen Dennis en Ruben er snel uit counterde, maar de bal kwam net niet goed bij Ruben die met zijn rug naar de goal de bal nog wel op de lat kopte. In de 18e minuut was het dan toch raak. Patrick prikte een bal in de hoek: 1-0. Lang kon FCW niet van de voorsprong genieten, want een minuut later was het al 1-1 na een afstandschot van HH dat Dave laat zag aankomen. Dit was tevens de ruststand.

Afgesproken werd de taktiek in de 2e helft niet te wijzigen. Gezien het leeftijdsverschil en het aantal wissels zouden de 2e helft de kansen moeten komen voor FCW. Het was echter HH die in de 29e minuut met een afstandschot op voorsprong kwam: 1-2. Een minuut later was het al weer gelijk nadat Raymond een (volgens Ruben zelf) schitterende voorzet simpel binnenknikte: 2-2. Pas in de 34e minuut viel er weer een kans te noteren. Een vrije trap dichtbij de goal belande in de muur en de rebound van Ruben ging voorlangs. Een minuut later voorkwam Dave met een knappe redding in een-op-een situatie de voorsprong voor HH. Twee minuten later was het echter toch 2-3 nadat een bal door HH goed werd teruggelegd en binnen geschoten. FCW liet zich echter niet uit het veld slaan, met een individuele actie maakte Patrick in de 40e minuut zijn tweede van de avond: 3-3. Zeven minuten voor tijd kwam FCW zelfs op voorsprong Ruben faalde oog in oog met de keeper niet: 4-3. Lang leek FCW de overwinning uit het vuur te slepen, maar twee minuten voor tijd kon HH toch de 4-4 binnen schieten. Gezien het spelbeeld waarschijnlijk een terechte uitslag en eindelijk weer eens een puntje voor FC Westland 6.

Voor FC Westland 6 scoorden Patrikc 2 x en Ruben en Raymond 1 x.

Lennard Robbemond, Coach FC Westland 6