Ook dames 1 blijft het goed doen in de 1e klasse ondanks het feit dat het momenteel topscoorster Inge Versteeg en keepster Janneke Hulspas mist. Beide dames zijn recent bevallen dus wellicht zit hun rentree er dit seizoen nog in.

Afgelopen week wonnen de dames van FC Westland met 9-2 van het 2e van Mvv’27. Bij rust was er al een 5-0 voordelige marge voor FCW.
Met invalkeepster Marion Kemper, die Renate de Gier vervangt tijdens haar vakantie, begon een compleet Dames 1 aan de klus tegen de hekkesluiter. Het bleef grote delen van de wedstrijd eenrichtingsverkeer en wanneer Mvv’27 er eens gevaarlijk uitkwam stond Marion in de weg. Pas in de 2e helft liet FCW de touwtjes enigszins vieren waardoor de Maaslandse dames nog iets tegen konden doen.

Dione van Loenen was 3 maal trefzeker. De overige 6 treffers werden netjes verdeeld door Jenny van Steeg, Tamara Kuiper en Susan Drankier. FC Westland Dames 1 staat inmiddels 4e, maar heeft nog wel wat lastige wedstrijden voor de boeg.