Door een 2-1 zege op koploper HBSS hebben de zaalvoetballers van FC Westland de spanning terug gebracht in de Hoofdklasse zaalvoetbal. FCW staat nu weer 2 punten achter de lijstaanvoerder. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de Schiedamse ploeg 1 wedstrijd minder gespeeld heeft.

In een spannende wedstrijd viel de beslissing pas in de laatste minuut toen een speler van FC Westland de bal hard voorgaf en bij de 2e paal Farid el Hamouchi attent was om de bal binnen te schieten. De tijd was voor HBSS te kort om nogmaals langszij te komen. Dat gebeurde wel na de openingstreffer 8 min. voor tijd. Annouar Attal Haoui was er als de kippen bij toen de Schiedamse sluitpost een vrije trap van Farid el Hamouchi, die van richting veranderd werd, niet onder controle kreeg. De voorsprong bleef heel kort op het scorebord staan omdat binnen de minuut ook keeper Barry Botman moest capituleren. Dat het daarvoor lange tijd 0-0 bleef was ook de verdienste van beide keepers, zij waren beide uitstekend op dreef. Zo onderscheidde Botman zich in de 1e helft onder meer ook tijdens een ondertal situatie toen Brahim Karoumi een gele kaart ontvangen had.

HBSS wist nu niet te profiteren van de man meer situatie waar het destijds in de heenwedstrijd uitermate succesvol was en de wedstrijd wist te kantelen na een tijdstraf voor een FCW speler.

Coach Naim el Yousfi was tevreden over de inzet van zijn ploeg in deze wedstrijd die het seizoen kon maken of breken. Het was wellicht toch ook wel een beetje de oorzaak dat FC Westland op bepaalde momenten in de wedstrijd zenuwachtig acteerde. Het zorgde ook vooral in de beginfase voor wat onnodig balverlies. De winst was wel verdiend daar de Westlandse ploeg toch wel het beste van het spel had. Ook tot genoegen van het ruim opgekomen publiek. Voor el Yousfi nu zaak om de ploeg scherp te houden in het restant van het seizoen zodat de druk op koploper HBSS gehandhaafd blijft en er ook minimaal 1 periodetitel binnen gehaald wordt zodat er een stap hogerop gemaakt kan worden.

A.s. vrijdag 8 februari speelt FC Westland alweer thuis. Berkel is dan de tegenstander. De huidige nummer 5 is een ploeg die ook zeker niet onderschat mag worden. Om 21:00 uur wordt er afgetrapt in de Pijl in Naaldwijk. (hoek Bachlaan/Verdilaan) Komt allen FC Westland ondersteunen, de toegang is gratis !