Vandaag mocht FCW 6 in Poeldijk aantreden tegen een onbekende tegenstander uit Leiderdorp het MEI Team. Door omstandigheden misten FCW vijf spelers, maar gelukkig waren Ruben en Patrick bereidt om in te vallen.

Het MEI-team had in hun poule nog weinig wedstrijden verloren. Dat was te zien, want het team was goed op elkaar ingespeeld en had enkele goede spelers in de gelederen. Dit in combinatie met de kleine zaal en het groot aantal afwezigen bij FCW leidde tot een veldoverwicht voor het MEI-team. Het duurde echter tot de 8e minuut tot MT op voorsprong kwam door een bal die knap teruggelegd werd: 0-1. Sander kreeg daarna een grote kans op de gelijkmaker, maar hij schoot onder de keeper door naast. In de 12e minuut was het 0-2 nadat een bal via de rug van Roy in het doel belande. FCW kreeg daarna kansen op de aansluitingstreffer maar Sander, Jeremy en Patrick wist niet te scoren. Drie minuten voor rust deed het MEI-team dat wel zodat de ruststand op 0-3 werd bepaald.

Het zou moeilijk worden om deze wedstrijd nog te winnen, maar misschien zou hoger druk zetten tot kansen leiden. Dit gebeurde weer maar half zodat het MEI-Team binnen een kwartier kon uitlopen naar 0-7. Een nederlaag in de dubbele cijfers leek in de maak, zeker ook omdat de kansen die FCW kreeg er maar niet in wilde. Maar de conditie (of concentratie) bij het MT vloeide wat weg en FCW ging eindelijk wel goed druk zetten. Dit leidde binnen vijf minuten in drie doelpunten voor FCW 6. Twee afstandsschoten van Ruben en een mooie goal van Sander. Het leek zowaar nog of er wat mogelijk was. Maar FCW 6 wist niet meer te scoren. De volgende mogelijkheid werd door Jeremy helaas op de paal geschoten en ook Raymond wist met een listige punter niet te scoren, zodat de eindstand op 3-7 werd bepaald. Een terechte nederlaag tegen een betere tegenstander, maar met een volledig team en iets meer scherpte had er wellicht een stunt ingezeten. Het bekeravontuur is nu te einde, volgende week vrijdag wacht in de competitie hekkensluiter Stanga 8.

Voor FC Westland 6 scoorden Rubben twee keer en Sander één keer.

Lennard Robbemond,
Coach FC Westland 6