Vandaag kwam de ongeslagen koploper ZVV Den Haag 15 op bezoek in de Pijl met in de gelederen ex-international Demy de Zeeuw. Bij FCW 6 ontbraken Martijn en Assaf, maar nieuwe aanwinst Jeremy was weer van de partij, zodat met 8 man kon worden gestart.

Uit bogen wij pas in de duying seconds voor ZVV en ook vandaag voetbalde FCW goed mee. Het kreeg zelfs de eerste kansen via Roy en Jim, maar het was ZVV dat in de 4e minuut op 0-1 kwam door een goal van De Zeeuw. ZVV kreeg daarna een grote kans op 0-2, maar een wereldpass van Pieter op het hoofd van Fla zorgde voor 1-1 i.p.v. 0-2. ZVV kreeg vervolgens diverse goede kansen, maar ook FCW kreeg in de counter kans op meer. Het was echter ZVV dat uit een uitgespeelde aanval op 1-2 kwam. Een snel genomen vrije trap van Fla werd vervolgens door Jeremy net naast getikt. ZVV scoorde een minuut later wel in twee instanties uit een vrije trap: 1-3. FCW richtte zich daarna weer op en scoorde voor rust nog twee keer. Een schitterende een-twee tussen Jim en Sander werd door die laatste afgerond en Jim faalde een op een met keeper niet: 3-3. Dit leek ook de russtand te worden, maar bij een corner van ZVV in blessuretijd lette FCW niet goed op en dus kon ZVV de 3-4 binnen tikken.

Als FCW de 2e helft scherp zou verdedigen zouden er zeker kansen zijn op een punt. Net als twee weken geleden scoorde de tegenstander (ZVV) echter direct na rust: 3-5. Dit keer rechtte FCW echter zijn rug i.p.v. door de ondergrens te zakken en bleef kansen creeeren in de omschakeling. Het was echter ZVV dat in de 30e minuut uit de draai de 3-6 kon aantekenen. De paal en Dave voorkwamen daarna een grotere achterstand voor FCW. In de 38e minuut kwam FCW weer dichterbij door wederom een schittende goal van Fla (volgens zeggen, want de coach had even meer aandacht voor zijn statistieken): 4-6. ZVV stelde binnen een minuut weer orde op zaken met een schitterende punter vanaf de achterlijn werd de 4-7 aangetekend. Daarna kreeg FCW twee goede kansen op een goal maar Sander en Jim wisten niet te scoren. In de 42e minuut scoorde ZVV nog een mooier doelpunt door met een punter buitenkantvoet de 4-8 aan te tekenen. Het slotakkoord was voor FCW, Roy zette Sander alleen voor de keeper en die tekende vier minuten voor tijd voor de laatste goal van de avond: 5-8.

Al met al een goede pot van FCW 6 tegen een betere tegenstander. Als dit spel ook tegen mindere tegenstanders opgebracht kan worden zullen nog genoeg punten worden binnen gehaald. Voor FCW scoorden vandaag Sander en Fla 2 x en Jim 1 x.

Lennard Robbemond,
Coach FC Westland 6