De zaalvoetballers van FC Westland wisten in een aantrekkelijke wedstrijd met 4-6 te winnen bij ZVV Den Haag 2. Lachende 3e is koploper HBSS die hiermee de voorsprong vergroot zag worden op ZVV Den Haag en FCW tot respectievelijk 6 en 8 punten. Ook Alphia zit nog op het vinkentouw, zij kunnen op 5 punten komen wanneer zij de resterende 2 inhaalwedstrijden in winst weten om te zetten.

De wedstrijd tussen de 2 teams die in de Hoofdklasse het meest productief zijn kende lange tijd geen treffers. Pas in de slotfase van de 1e helft opende Zvv Den Haag middels Ryan van Vliet de score waarna binnen de minuut de score door een treffer van Brahim Karoumi weer in evenwicht was. Het vuurwerk kwam pas in de 2e helft. Ronaldo Minta bracht de thuisploeg aanvankelijk op 2-1 voorsprong, maar daarna was het FC Westland wat de wedstrijd overnam. De Westlanders speelden meer vrij uit dan de 1e helft wat resulteerde in meer uitgespeelde goals. Respectievelijk Brahim Karoumi, Othman El Hammouchi, Farid El Hammouchi en Mo Laari brachten FC Westland op rozen tot 2-6.

Zvv Den Haag gaf zich echter niet gewonnen en perste er nog een slotoffensief uit. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de ploeg van coach Humprey Pieris meer verdiende dan een afstraffing. De positieve wedstrijdinstelling zorgde ervoor dat Zanoah Pieris en André Rumanpuk de uitblinkende FCW keeper Barry Botman nog 2 maal kansloos lieten. Verder liet de Westlandse ploeg het niet komen en floot de prima leidende scheidsrechter Duiker bij 4-6 voor de laatste maal.

De Westlandse coach Naim el Yousfi was tevreden over het optreden van zijn ploeg. Zij namen hiermee revanche voor de onnodige nederlagen tegen HBSS en Alphia voor en na de jaarwisseling waardoor FC Westland nu een te grote achterstand heeft. Belangrijk is dat zijn ploeg er ook staat tegen de (iets) mindere tegenstanders. A.s. maandag wacht Watergras waarna er op 1 februari om 21:00 uur in de Pijl aangetreden wordt tegen koploper HBSS.

Voor ZVV Den Haag 2 zit het venijn in de staart dit seizoen, met wellicht de beslissende wedstrijd tegen HBSS op de slotdag van de competitie. Tot die tijd is het voor ZVV en FC Westland de punten pakken en hopen op een misstap van lijstaanvoerder HBSS.

Foto’s door Alex Pronk (c)