Vandaag mochten wij weer voor de middernachtcompetitie aantreden uit bij Tutor op vrijdag om 22.00 uur in Delft. Fla en Martijn ontbraken nog steeds, zodat wij met 7 speler aan de aftrap verschenen.

FCW begon goed het kreeg zelfs de eerste grote kans, Jim werd door Roy alleen voor de keeper gezet maar wist niet te scoren. Ook daarna goede kansen voor FCW maar het was Tutor dat binnen 8 minuten op een 2-0 voorsprong kwam. Een minuut later scoorde FCW in de persoon van Jim de aansluitingstreffer via een van richting veranderd schot: 2-1. De grootste kansen de 1e helft waren voor FCW, maar Sander (2 x 1 op 1 met de keeper en een afstandsschot op de lat), Jim en Assaf (afstandsschot) scoorde niet. Ook Tutor kreeg nog enkele kansen maar die werden door Dave gered.

Goede hoop voor de 2e helft dus. Zeker omdat vlak voor rust een speler van Tutor geel kreeg na een tackel van achteren op Assaf. De 2e helft moest Tutor dus met vier man beginnen. Dit leek mogelijkheden voor FCW te kunnen opleveren, maar vanaf de aftrap maakte Tutor direct 3-1. Daarna was de wedstrijd gespeeld. FCW probeerde druk te zetten maar deed dit maar half. Daarnaast werd niet meer goed omgeschakeld, zodat Tutor keer op keer in een overtal situatie belande. In de 33e minuut kreeg FCW na een overtreding van Assaf een van de vele pingels dit seizoen tegen: 4-1. Uit eindelijk liep Tutor binnen tien minuten uit naar 9-1. Twee minuten voor tijd deed Sander nog wat terug met zijn eerste goal van 2019: 9-2 en in de laatste minuut schoot Pieter nog op de paal. Dit bleek het laatste wapenfeit, zodat FCW 6 terecht met grote cijfers verloor van Tutor 8.

De komende weken moet uit een ander vaatje worden getapt om niet onderin te eindigen in de poule. Verliezen kan, maar niet opgeven en geen inzet meer plegen. Volgende week kans op revanche in eigen Pijl tegen HBS 1. Hopelijk met iets meer aanvallend vermogen in de ploeg. Voor FCW 6 scoorden Jim en Sander beide één keer.

Lennard Robbemond,
Coach FC Westland 6