Vandaag mochten wij aan treden tegen ZVV Den Haag 12 met in de geledingen een van de betere vrouwelijke zaalvoetbalsters. Veel afmeldingen vandaag zodat wij met slechts vier eigen spelers aan de aftrap konden verschijnen. Barry en Arno bedankt voor het invallen.

Dan de wedstrijd. Doordat wij weinig aanvallers hadden en Sander niet helemaal fit was creëerde FCW 6 de 1e helft (te) weinig kansen. Barry had het wel druk in de goal maar wist de ene na de andere bal uit zijn doel te ranselen. In de 5e minuut een grote kans voor FCW maar Sander schoot oog in oog met de keeper over. Ook Assaf en Pieter hadden het vizier niet op scherp staan en schoten naast. Daarnaast maakt ZVV de foutjes achterin van FCW niet af of vonden Barry op hun weg. Vijf minuten voor rust kan Sander wederom alleen op de keeper afgaan, maar hij wordt onreglementair gestopt door de vrouwelijke speelster van ZVV. Wel een vrije trap die helaas niets oplevert, maar geen geel. De rust lijkt met 0-0 te worden gehaald, maar één minuut voor rust loopt een ZVV speler weg uit de rug van een FCW speler en schiet de 1-0 binnen.

De achterstand is maar één doelpunt en dus is er de 2e helft nog hoop op een punt. FCW6 begint echter niet goed aan de 2e helft en het is aan Barry en de paal te danken dat het pas in de 27e minuut 2-0 is na een punter van ZVV. FCW gaat daarna wat hoger druk zetten. Dit lijdt tot kansen voor Sander en Arno maar deze worden niet afgemaakt. Een vrije trap van Sander in de 39e minuut belandt zelfs op de paal. De aansluitingstreffer hangt in de lucht, maar een van richting veranderd schot van ZVV brengt de wedstrijd op 3-0 en daarmee lijkt de wedstrijd gespeeld. Pieter schiet in de 41e minuut een vrije trap op de lat maar dichterbij een goal komt FCW niet meer. Raymond redt nog een bal van de lijn en ZVV raakt nog een keer de paal. FCW moet meer risico nemen en dat lijdt vlak voor tijd nog tot de 4-0 voor ZVV. Dit is dan ook de eindstand.

FCW 6 miste vandaag te veel spelers en kon aanvallend te weinig brengen. Al met al een verdiende nederlaag. Na de winterstop gaat FCW 6, hopelijk weer met een fitte selectie strijden om de 3e plek.

Lennard Robbemond,
Coach FC Westland 6