Vandaag traden wij aan tegen één van de ploegen boven in de poule PGS/Vogel 3. Wij misten Fla en Sander, het aantal aanvallers was daardoor schaars. Op voorhand een moeilijke pot dus.

FC Westland veraste PGS/Voge lechter in de beginfase al na 7 seconden schoot Roy van afstand de 1-0 binnen en binnen 5 minuten was het 3-0 na nog een afstandsschot van Roy en een intikker van Martijn uit een corner van Ray. De tegenstander staat echter niet voor niets bijna bovenin dus wij wisten dat het heel moeilijk was om punten te pakken vandaag. Maar een 3-0 voorsprong gaf moed. Binnen 6 minuten was het alleen al weer 3-2. Voornamelijk door dat FCW zich uit de tent liet lokken en te hoog ging staan. De laatste opleving van FCW was na een misverstand bij de goal van FCW. Iedereen dacht aan vrije trap voor PGS maar die werd niet gegeven, waardoor Jim alleen op de keeper kon afgaan en onder de keeper door de 4-2 kon aantekenen. PGS had daarna het betere van het spel en kwam nog voor rust langszij en zelfs op voorsprong: 4-5.

De tweede helft kenmerkte zich daar veel chaos. PGS kreeg in totaal vier gele kaarten, maar alle man meer momenten werden door FCW slecht uitgespeeld. Al kreeg FCW nog wel goede kansen via Jim (scrimmage) en Martijn (verlengen van een schot van Roy). In de 42e minuut was de wedstrijd echter gespeeld. Een speler van PGS liep weg uit de rug van een FCW speler en kon de 4-6 aantekenen. Pieter schoot daarna nog op de paal, maar omdat FCW meer risico moest nemen werd het in de 45e minuut uitgetikt en was het 4-7 voor PGS. Ook Martijn schoot vervolgens nog op de paal, maar het slotakkoord was voor de beste speler van PGS die met een individuele actie de 4-8 maakte. Al met al een terechte nederlaag, maar in een andere samenstelling had FCW misschien wel kunnen profiteren van de af en toe jeugdige frustratie over arbitrage en tegenstander van PGS.

Voor FCW scoorden Roy 2 x en Martijn en Jim 1 x. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop uit bij ZVV Den Haag 12.