Vandaag weer een wedstrijd in de middernachtcompetitie om 22.00 uur in Hogeveld tegen DVV Delft 2 voor de beker. Met 7 fitte spelers begonnen wij aan deze bekerwedstrijd.

In de vorige ronde werd DVV Delft 1 met ruime cijfers opzij gezet, maar vandaag liep het allemaal minder soepel. DVV hield het compact en voorkwam zo dat FCW van afstand kon schieten op de speler in de goal. Daarnaast combineerde FCW te langzaam en werd niet goed vrij gelopen. Dit leidde tot een wedstrijd met weinig kansen in de 1e helft. Toch was het FCW die na 5 minuten op voorsprong kwam: na goed druk zetten van Sander scoorde Fla de 1-0. Dave voorkwam daarna twee keer knap dat DVV langszij kwam, maar dat gebeurde in de 11e minuut toch na een uitgespeelde aanval door DVV: 1-1. Vijf minuten later kwam DVV zelfs op voorsprong. Martijn en Sander vonden daarna de keeper op hun weg en zelfs een schitterende een-twee tussen deze twee spelers leidde niet tot een goal. Drie minuten voor rust wist Martijn dan toch de gelijkmaker binnen te tikken: 2-2. Dave redde daarna nog een keer goed en Sander trof de paal, zodat 2-2 de ruststand was.

De 2e helft hinkte wij op twee gedachte druk zetten of toch geduld hebben en compact blijven staan? Wij begonnen met de tweede tactiek. De betere kansen waren in de beginfase van de 2e helft voor DVV. Maar deze werden naast of op de paal geschoten of gered door Dave en zelfs Pieter moest nog een keer redding brengen. Daarna kroop FCW weer wat uit zijn schulp en belande schoten van Sander en Martijn op de paal en vond Jim de keeper op zijn weg. In de 40e minuut was het DVV dat op voorsprong kwam, maar een minuut later had Roy met een afstandsschot de stand al weer gelijk getrokken: 3-3. FCW ging daarna hoger druk zetten en dit leidde tot enkele kansen. Roy moest na een opstootje samen met een speler van DVV nog twee minuten toekijken en dit leidde tot een doelpunt voor DVV: 3-4. Martijn kon gelukkig één minuut voor tijd de gelijkmaker nog binnenschieten en tekende zelfs bijna voor de 5-4 door een bal net niet over de uitgelopen keeper te schieten.

Penalty’s moesten dus de beslissing brengen. Bij FCW werden alle drie de penalty’s onberispelijk binnen geschoten door Roy, Jim (hij miste nog nooit een pingel) en Martijn. De 1e penalty van DVV werd door Dave gekeerd, maar belande via hem toch nog over de lijn. De 2e werd naast geschoten, zodat FCW 6 verder bekert.

Voor FCW 6 scoorde Martijn 2 x en Roy en Fla 1 x.

Lennard Robbemond,
Coach FC Westland 6