De zaalvoetballers van FC Westland wonnen na een felle en meeslepende strijd met 8-6 van koploper Zvv Den Haag 2. Halverwege de wedstrijd was de stand met 3-3 nog in evenwicht.

Na het onnodige verlies tegen Alphia vorige week had FC Westland iets goed te maken en moest ook wel winnen om mee te blijven doen om de titel. Coach Naim el Yousfi moest het wel doen zonder 3 vaste basiskrachten. Farid el Hammouchi , Annouar Attal Haoui en Redouan Zayzaoui verbleven allen in de ziekenboeg. Spelers die met z’n drieën verantwoordelijk zijn voor een belangrijk deel van de FCW productie. Maar FC Westland toonde aan zonder deze spelers voldoende veerkracht te hebben en een grote overwinningsdrang. Met passie werd er gespeeld en ook tegenslagen zorgden niet voor ommekeer. Een  2-0 en 3-2 voorsprong in de 1e helft ging nog verloren, maar in de 2e helft wist FC Westland steeds aan de goede kant van de score te blijven totdat het 5 min. voor tijd met 8-5 zelfs een voordelige marge van 3 had. De 8-6 in de slotfase kon de Westlandse ploeg niet meer van de wijs brengen. Het verschil werd ook vooral achterin gehaald waar bij Zvv Den Haag keeper Joost de Kiewit enige onzekere momenten had en was keeper Barry Botman aan FCW zijde in grootse vorm. Het gaf de Westlandse verdedigers ook het nodige vertrouwen. Aanvallend werd er goed met de kansen omgegaan en stond ook nog 2 maal de paal Westlands succes in de weg. Mo Laari was met 3 treffers het meest productief. Ali Chibani en Yassin Labriki volgden zijn voorbeeld 2 maal . Dan missen we er nog 1 die werd gescoord door Mohamed Chokoud.

Op vrijdag 7 december speelt FC Westland 1 om 21:00 uur de volgende competitiewedstrijd thuis. Ditmaal is de Pijl niet de locatie, maar sporthal Hoge Veld in het Wateringseveld. Stanga  is dan de tegenstander. Maandag 10 dec. Volgt dan om 20:00 uur in het Topsportcentrum in Rotterdam de wedstrijd tegen de nieuwe koploper HBSS. Winst in beide wedstrijden zorgt ook gelijk voor de 1e periode voor FC Westland.

FC Westland dames winnen ook

De dames van FC Westland wonnen met 4-1 van Mazzel Stars en klommen zo naar een virtuele 2e plek in de dames 1e klasse. Het werd de wedstrijd van Dione van Loenen. Zij zorgde voor de gehele FCW productie en knapte ook het nodige vuile werk op, waar nodig.