Vandaag mochten wij aantreden tegen laagvlieger HBS. Op het laatste moment kregen wij nog twee afmeldingen, zodat wij met maar één wissel en zonder onze twee topscoorders moesten spelen. Dit leidde tot aanpassing in de tactiek. Het devies was vandaag tegenhouden en eruit counteren.

Dit leidde tot een wedstrijd die zich op het tempo van walking-football voltrok en weinig kansen voor beide teams opleverde. Een van die weinige kansen leidde in de 5e minuut wel tot een goal. Een bal die via de kluts bij Pieter belande betekende 0-1. Roy probeerde het nog een paar keer van afstand en ook Dave moest zowaar een paar keer handelend optreden. De eerste echte grote kans voor HBS uit de omschakeling betekende in de 11e minuut de 1-1.In de 16e minuut kwam HBS zelfs op voorsprong nadat het FCW uittikte: 2-1. Fla en Jim (2 x) vonden daarna de keeper op hun weg, maar toch kwam FCW voor rust nog op 2-2. Een mooie pass van Assaf werd in tweede instantie door Fla toch nog in de goal gewerkt.

De tweede helft nog minder kansen. FCW hield het achterin dicht en creëerde zelf enkele goede kansen. De beste kans voor HBS was na 27 minuten een halve omhaal belande net naast de goal. FCW benutte de kansen die het kreeg niet. Afstandsschoten van Roy en Assaf belande naast de goal of werden gered door de keeper. Zelfs enkele mooie corners van Roy die voor de voeten van Jim, Assaf en Fla belande waren niet aan FCW besteed. In 42e minuut leidde een van de weinige kansen van HBS de tweede helft wel tot een goal en zo kwamen HBS op een 3-2 voorsprong. Pieter stuitte enkele minuten later uit de draai wederom op de keeper en ook Jim kon een-op-een met de keeper niet scoren, zodat de eindstand op 3-2 werd bepaald.

Wij misten vandaag te veel dragende spelers, maar zelfs dan hadden wij aan deze wedstrijd nog minimaal één punt moeten overhouden gezien de kansenverhouding. Volgende week nieuwe kansen. Dan gaan wij proberen ons bekeravontuur te verlengen tegen DVV Delft 1.

Lennard Robbemond,
Coach FC Westland 6