Vandaag traden wij in de nogal kleine Verbuchhal aan tegen DVV Delft 1. Wij hadden vorige week afgesproken niet meer op tijd te wisselen, maar je kapot te lopen en dan zelf aan te geven wanneer je eruit wilde. Dit bleek in de praktijk goed te werken. Wij konden meer kracht in het spel leggen en doordat het veld erg klein was kon er veel van afstand geschoten worden. Toch was het DVV Delft dat na 9 minuten op 0-2 stond. Als Dave niet scherp was geweest had dit zelfs meer kunnen zijn. FCW  herpakte zich echter en in de 16e minuut schoot Jim van afstand de 2-1 binnen en twee minuten later deed Roy hetzelfde, zodat de 2-2 op het scorebord stond. FCW kreeg steeds meer kansen en het was dan ook Fla die, net als vorige week, met zijn hak vlak voor rust de 3-2 binnentikte.

De tweede helft kwam DVV Delft er niet meer aan te pas. Al binnen een minuut schoot Roy de 4-2 binnen. Daarna kreeg FCW diverse kansen op meer, maar het duurde tot de 32e minuut tot de mooiste goal van de avond werd gemaakt. Fla lepelde de bal over de defensie en Pieter tikte de bal in de lucht door naar Jim die de 5-2 binnenschoot. Dave redde daarna nog een paar keer fraai. Maar Roy (van richting veranderd schot) en Martijn twee keer (afstandschot en uitgespeelde counter) zorgde ervoor dat het in de 35e minuut al 8-2 stond. Het duurde vervolgens tot de laatste minuut van de wedstrijd voor FCW weer scoorde. Na een uitgespeelde aanval gunde Sander de goal aan Pieter: 9-2. Een grote overwinning dus voor FCW 6. Het bekert niet alleen door maar tankt ook zelfvertrouwen voor het vervolg van de competitie. Complimenten overigens aan DVV Delft die ondanks de grote nederlaag zeer sportief bleef spelen.

Voor FCW 6 scoorden Roy 3 x, Martijn en Jim 2 x en Pieter en Fla 1 x.

Lennard Robbemond,

Coach FC Westland 6