De zaalvoetballers van FC Westland hebben hun ongeslagen status weten te behouden. In de Pijl versloegen zij in een aantrekkelijke wedstrijd Tutor met 3-1 na 2-0 bij rust.
Na het 1e puntverlies tegen WIA vorige week, toen de 4-4 als een nederlaag aanvoelde, is er met elke selectiespeler een gesprek gevoerd door de technische staf. Met de neuzen weer allemaal de goede kant op vermaakte FCW het publiek. In Naaldwijk trof FC Westland in Tutor een goed georganiseerde tegenstander die uit een gesloten verdediging loerde op de counter. De Westlanders bezitten echter een surplus aan techniek, dus zaak om de verdediging open te spelen. Met goede combinaties lukte dat de 1e helft ook 2 maal. Achraf El-Ghalbzouri drukte doeltreffend af na een goed uitgespeelde aanval met Farid El Hammouchi. Farid El Hammouchi was het ook die met een geplaatst schot de 2-0 ruststand op het scorebord bracht. De 2e helft was een stuk rommeliger. De ploeg van coach Naim el Yousfi bleef goed en attractief combineren, maar in de eindpass of afwerking ontbrak de nauwkeurigheid meermalen. De 3-0 kwam weer van Farid El Hammouchi, dit keer na een goede combinatie met Mo Laari. In de laatste minuut redde de Delftse studentenploeg de eer. Tijdens een moment van onachtzaamheid was het een koud kunstje om de verder goed keepende Khalid el Menkouzi te passeren.
Maandag 15 oktober speelt FC Westland in Middelharnis tegen staartploeg Olympia Go. Op vrijdag 2 november om 21:00 uur is de volgende competitiewedstrijd thuis in de Pijl. Multicult is dan de tegenstander.
FC Westland dames weer gelijk
De zaalvoetbalsters van FC Westland speelden voor de 2e achtereenvolgende week gelijk. Tegen het sterke Mazzel Stars kwamen de dames op een 2-0 voorsprong door 2 treffers van Dione van Loenen. Nog voor rust strafte de ploeg uit Zoetermeer een fout van keepster Renate de Gier goed af. Na de pauze voerde Mazzel Stars de druk goed op en FC Westland had daar niet echt goed een antwoord op. De Zoetermeerse ploeg nam 5 min. voor tijd zelfs een 2-3 voorsprong en de FCW dames leken tegen hun 1e nederlaag aan te lopen. Een goede combinatie tussen Jenny Storm en Marion Kemper werd door laatstgenoemde echter koeltjes afgerond. De 3-3 bleef tot het eindsignaal op het scorebord en zo blijven de dames volop meedoen in