Vandaag begonnen wij eindelijk weer eens met twee wissels aan de aftrap tegen Haagse Hout. Als snel bleek dat dit een tactische wedstrijd was. Twee ploegen die van uit de verdediging speelde en loerde op hun kans. Een paar tempo’s lager dan de wedstrijd van die week ervoor tegen ZVV 15.

Beide teams kregen wel wat kansen, maar Dave had een stuk minder te doen dan vorige week. In de 11e minuut de grootse kans voor FCW. Een schitterende steekbal van Assaf werd door Martijn net niet afgemaakt. In  de 17e minuut pas de 1e goal van de wedstrijd. Een individuele actie van Haagse Hout leidde tot de 1-0. Een minuut later was het al weer gelijk door een goed schot van Martijn. De beste kansen waren daarna voor FCW maar de ballen belande naast de goal of de keeper (die niet bijster lenig oogde maar dit wel was) redde. Twee minuten voor rust was het dan toch Haagse Hout die de 2-1 aantekende door een speler van FCW uit te kappen vlakbij de goal. Een minuut voor tijd kreeg HH ook nog de kans op 3-1 maar een snelle counter werd niet goed uitgespeeld.

Wij spraken in de rust af nog geen druk te gaan zetten, maar op de kansen te wachten en pas de druk  te zetten als de gelijkmaker lang uitbleef. Toch werd er door sommige spelers druk gezet en dit leidde tot een chaotische 2e helft. In de 33e minuut kon HH dan ook de 3-1 aantekenen. Daarna kansen over een weer met goede reddingen van beide keepers. Zes minuten voor tijd kwam FCW nog wel terug tot 3-2 na een door Roy goed ingeschoten vrije trap op de rand van de cirkel. Er leefde weer hoop voor FCW maar twee minuten later maakte HH aan alle illusie een eind door de 4-2 aan te tekenen.

Al met al een (terechte) nederlaag die veel erger aanvoelt dan vorige week. Toen in een snelle wedstrijd tegen een tegenstander met goede individuele spelers. Nu tegen een tegenstander die FCW in slaap suste en scherper was in verdediging en afronding. Volgende week weer een nieuwe kans in de eigen Pijl tegen Velo.

Voor FCW 6 scoorde Martijn en Roy beide één keer.