Vandaag mochten wij weer op het fijne tijdstip van 22.00 uur aantreden in Scheveningen tegen ZVV. Raymond, Assaf en Jim ontbraken, zodat wij met maar één wissel aantreden tegen ZVV 15 met in de gelederen ex-international Demy de Zeeuw. Of het door het tijdstip kwam of te veel respect voor de tegenstander weten wij niet, maar FCW begon slecht aan de wedstrijd. Geen bal kwam aan en er werd niet scherp verdedigd. Het was aan de al warm geschoten Dave (deed voor de wedstrijd al mee bij FCW 4) te danken dat het tot de 6e minuut duurde dat ZVV op voorsprong kwam door eerder genoemde  De Zeeuw. Daarna kroop FCW een beetje uit zijn schulp en creëerde het enkele kansen die door Martijn niet werden benut. In de 13e minuut was het dan toch Martijn die FCW op 1-1 bracht na een mooie pass van Sander. FCW kreeg daarna nog een paar kansen op meer. Het was echter ZVV die op 2-1 kwam door de geheel vrijstaande De Zeeuw.

De 2e helft verdedigde FCW een stuk beter een bleef Dave de ene na de andere bal uit zijn doel ranselen. In de counter kreeg FCW zelfs enkele goede kansen. In de 27e minuut leidde dit tot de 2-2 van Sander die na een pass van Martijn de rebound nodig had. Dave bleef daarna onpasseerbaar en FCW blijf in de omschakeling kansen creëren. Maar twee een-op-een situaties werden door Roy en Fla helaas niet afgemaakt. In de 36e minuut was het dan toch Roy die in de rebound de 2-3 aantekende. Toen zelfs een vrije trap in de cirkel van ZVV niet in de goal belande ging steeds meer het besef leven dat hier wat te halen viel. Sander kreeg in de 39e minuut zelfs een grote kans op 2-4 maar 1-op-1 met de keeper schoot hij naast. ZVV kreeg daarna nog enkele grote kansen en in de 42e minuut zelfs Dave niet voorkomen dat ZVV via een frommelgoal op 3-3 kwam. In de 45e minuut misschien wel Dave’s mooiste redding een hard schot in de linkerhoek die hij heel laat aan zag komen werd, tot ongeloof van ZVV, door hem toch nog uit zijn doel getikt. Omdat ZVV meer risico ging nemen kreeg FCW in de counter weer kansen maar Martijn en Sander kwamen niet tot scoren. Het gebrek aan wissels en het grote aantal wedstrijden in de benen van de spelers van FCW werd steeds meer voelbaar, maar toch leek er een punt uit de wedstrijd gesleept te worden. In de dying second van de wedstrijd werd FCW echter uit getikt en scoorde ZVV de 4-3.

Al met een al een zeer goede wedstrijd van FCW6 maar geen punten. Dat is echter geen schande tegen dit team van ZVV dat ongetwijfeld bovenin mee zal gaan draaien. Voor FCW6 scoorde Sander, Martijn en Roy allen eenmaal.

Lennard Robbemond,

Coach FC Westland 6