De zaalvoetballers en -sters van FC Westland zijn de competitie goed begonnen met ruime zeges. De Heren wonnen met 2-6 op bezoek bij Berkel en de dames kenden geen genade met Mvv’27. De Maaslandse dames werden met 1-9 verslagen. Hiermee nemen beide standaardteams, voor wat het waard is, gelijk de koppositie in na 1 speelronde. Dit dan wel op doelsaldo.

Op bezoek in Berkel trof FC Westland de ploeg waar het in mei 2017 in de KNVB bekerfinale met 3-8 te sterk voor was. Dit was het 1e jaar na het samengaan van de zaalvoetballers van FC Westland en Honselersdijk. Toen kenmerkte het spel van de ploeg uit Berkel zich ook al door uit een zeer gesloten verdediging de counter te zoeken. In het begin van de wedstrijd destijds, en nu ook, had FC Westland het moeilijk. Na 1-1 bij rust liep FCW na de pauze uit. Alleen bij 2-3 was er nog even hoop voor Berkel maar keeper Barry Botman hield verder zijn doel schoon en de Westlandse ploeg liep uit naar 2-6. Twee treffers vielen uit vrije schoppen toegekend na toch wel forse overtredingen aan Berkel zijde, maar het soms wel harde spel van de thuisploeg leverde hen geen succes op. Opvallend was dat Berkel geen plan B had en tot het eind toe zeer verdedigend bleef spelen, ook toen het al op ruime achterstand stond. Né-Shawn Morris en Farid El Hammouchi scoorden beiden 2 maal. Anouar Attal Haoui en Redouan Zayzaoui volgden hun voorbeeld beiden 1 maal.

De dames moesten op bezoek bij Mvv’27 even wakker worden, maar na de 1-0 achterstand kwam de doelpuntenmachine op stoom en werd het na 1-5 uiteindelijk 1-9. Dionne van Loenen scoorde 3 maal. Marion Kemper en Jenny van Steeg volgden haar voorbeeld beiden 2 maal. Dan blijven er nog 2 treffers over die gedeeld werden door Tamara Kuiper en Marloes Scholtes.

Op vrijdag 21 september speelt FC Westland 1 om 20:00 uur de volgende competitiewedstrijd thuis in de Pijl. Watergras uit Gouda is dan de tegenstander. 2 dagen eerder speelt FC Westland dames 1 hun 1e thuiswedstrijd. Zij trappen om 20:00 uur af in de Verburchhal tegen Barendrecht.