FC Westland 1 verliest 1e bekerwedstrijd

De zaalvoetballers van FC Westland zijn er niet in geslaagd, om in de 1e wedstrijd na de heroprichting, in winst om te zetten. Een geroutineerder Zvv Den Haag won na 1-1 halverwege met 2-5. Hiermee was het standaardteam van de heropgerichte vereniging de enige dissonant in de vereniging. De 7 andere heren- en 2 damesteams van FCW wisten allemaal de volgende bekerronde te halen. Een unicum voor de vereniging.

FC Westland 1 had het niet gemakkelijk. Opponent Zvv Den Haag was met een sterk team naar de Pijl gekomen. De routine gaf vooral in de 2e helft de doorslag. Het jongere standaardteam van FCW liet zich mentaal aftroeven door de Haagse ploeg. FC Westland, wat qua spelers redelijk gelijk is gebleven als het team wat vorig seizoen nog voor Honselersdijk in de 1e divisie speelde, nam via een treffer van Othman El Hammouchi de leiding. Ronaldo Minta (ex FCW) maakte voor de Haagse ploeg nog voor rust de gelijkmaker. Na de pauze was een ongelukkig eigen doelpunt van Farid El Hammouchi het breekpunt in de wedstrijd. Zvv Den Haag kon de wedstrijd in het slot gooien en rustig achter over leunen tegen een FC Westland wat tegen zichzelf ging spelen. Ex FC Westland spelers Ronaldo Minta en Brahim Saidi brachten de Haagse ploeg op 1-4 waarna Farid El Hammouchi keeper Jeffrey Brand voor de 2e maal kansloos liet. Jeffrey Ramkisoen bracht met de 5e Haagse treffer de eindstand op 2-5. FC Westland is hiermee uitgeschakeld voor de beker, maar zal in de competitie, waarin het uitkomt in de Hoofdklasse, a.s. woensdag tegen Berkel uit een ander vaatje moeten tappen indien het snel op een hoger niveau uit wil komen.

Op vrijdag 21 september speelt FC Westland 1 om 20:00 uur de volgende competitiewedstrijd thuis in de Pijl. Watergras uit Gouda is dan de tegenstander. 2 dagen eerder speelt FC Westland dames 1 hun 1e thuiswedstrijd. Zij trappen om 20:00 uur af in de Verburchhal tegen Barendrecht.