FC Westland 6 wint 1e (beker)wedstrijd met 3-6

Dit jaar is het oude Lyra zaalvoetbal neergestreken bij FC Westland en zal hier als 6e team uitkomen. Vandaag dus de 1e wedstrijd onder de nieuwe vlag, tegen het een klasse lager uitkomende Velo 4. Na drie nuttige oefenwedstrijden waren wij er klaar voor.

Al snel bleek dit geen standaard wedstrijd tegen Velo. In plaats van een team vol snelle technische youngsters speelde wij tegen zaalvoetbalveteranen. Hierdoor, en door het aanvangstijdstip van 22.00 uur, was het tempo van de wedstrijd laag. De eerste kans was voor Velo maar die werd gekeerd door Dave. Daarna was FCW de bovenliggende partij. Kansen van Fla, Sander en Jim troffen echter geen doel. Het was Jim die Raymond na 9 minuten voor de keeper zette. Die laatste kon in zijn eerste wedstrijd dit seizoen gelijk de 0-1 aantekenen. Niet veel later was het echter al weer 1-1. FCW stond met teveel man voor de bal en Velo kon uit een uitgespeelde aanval scoren. In de 15e minuut schoof Sander de 1-2 in de hoek, o.a. doordat Raymond het zicht van de keeper belemmerde. Sander en Fla kregen daarna kansen op 1-3. In de 19e minuut wilde FCW met drie man uitbreken maar verloor de bal, zodat Velo in de counter met een kopbal kon scoren: 2-2. Twee een-tweetjes van Sander en Raymond verdiende meer, maar de rust werd toch met een 2-2 stand bereikt.

Voor de 2e helft spraken wij af nog scherper te verdedigen. Het was echter weer Velo die de eerste kans kreeg, maar Dave hield de bal uit zijn doel. In de 30e minuut was het Sander die in de omschakeling de 2-3 aantekende. Dave moest daarna nog een keer redde en Fla en Jim konden even later de keeper niet verschalken. In de 36e minuut werd Sander na een schitterende run vanaf eigen helft neergehaald in de cirkel. De daarvoor toegekende penalty werd door Jim benut 2-4. De keeper van Velo ging steeds vaker meevoetballen. Dit leidde tot grote kansen voor FCW, die niet werden benut. In de 40e minuut was het Sander die de bal dit keer wel schitterend langs de uitgekomen keeper kon schieten 2-5. De wedstrijd was daarmee gespeeld. FCW werd daardoor wat slordig. Dit leidde tot kansen voor Velo die door Dave werden gered. In de 48e minuut moest hij dan toch capituleren en tekende Velo de 3-5 aan. Sander probeerde daarna vanaf de aftrap de keeper te verschalken. Dit lukte bijna, maar de Velo-keeper was alert. In de laatste minuut bracht Jim de eindstand op 3-6 na een uitgespeeld aanval.

Al met al een nette overwinning. Volgende week de 1e thuiswedstrijd in de Pijl op woensdag om 19.00 uur. Topschutter Martijn en ook Roy zijn dan weer van de partij. Raymond geniet van dan zijn vakantie.

Lennard Robbemond,

Coach FC Westland 6